6.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Begur fomenta el control dels gats domèstics amb una nova campanya d’esterilització

L'Ajuntament i l'associació Progat Begur-Esclanyà col·laboren en la protecció, respecte i control d'aquests animals al municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’associació Progat Begur-Esclanyà, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, impulsen a partir d’aquest mes de febrer una nova campanya d’esterilització de gats domèstics amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.

Per incentivar l’esterilització d’aquests animals, el consistori i l’entitat finançaran conjuntament la major part del cost d’aquesta intervenció quirúrgica per tal que tots els propietaris de les mascotes felines empadronats a Begur puguin esterilitzar els seus gats per un preu de 35€. Amb aquesta campanya, a més, els propietaris de gats domèstics també es podran beneficiar d’un preu especial reduït en el registre amb xip dels seus gats.

Com puc prendre part de la campanya?

Per a participar de la campanya d’esterilització de gats domèstics les persones interessades han de realitzar una preinscripció prèvia el 26 de febrer, entre les 16.30 h i les 19.30 h, a l’Espai Mas d’en Pinc. En el moment de realitzar la preinscripció caldrà presentar obligatòriament el DNI, per acreditar que s’està empadronat al municipi, i fer efectiu el pagament dels 35€. A partir d’aquí, la clínica veterinària que participa en aquesta campanya contactarà amb el propietari de la mascota per acordar el dia i l’hora de la intervenció.

Lluitar contra la crueltat animal

L’abandonament de gats i cadells durant la temporada d’estiu fa que augmenti la feina de control de les colònies d’animals als voluntaris de Progat Begur-Esclanyà. El control de natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir l’abandonament i millorar la salut de l’animal.

L’Ajuntament de Begur, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de “Protecció dels animals” prohibeix l’enverinament i maltractament d’animals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civil i penalment en cas de descobrir l’infractor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -