23.6 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Begur incrementa el nombre de carrers amb nom de dona

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern de Begur ha acordat per junta incrementar el nombre de carrers dedicats a dones, passant dels actuals 6 a 10. El govern assegura que és un pas per recuperar la memòria històrica de les dones. Fins ara hi havia espais públics municipals dedicats a Concepció Pi “Tató”, Carmen Amaya, Mercè Rodoreda, Víctor Català (Caterina Albert), Iolanda de Cruïlles i Isabel de Villena. I ara s’han acordat els noms de Flora Marquès i Carreras, Joaquima Santamaria i Ventura, Blanca de Cruïlles i Constança de Vilademany.

El nom de Flora Marquès, militant del Front Nacional de Catalunya, s’ha donat a la plaça existent entre els carrers de Lluís Miró i del Pavelló, a la zona de Sa Roda. L’escriptora i folklorista Joaquima Santamaria s’ha posat al carrer que uneix els carrers Ausiàs March amb el de Jaume Brossa, a la zona Residencial Begur.

Blanca de Cruïlles, la senyora del castell de Begur, s’ha col·locat al tram de carrer que enllaça el carrer Carles d’Homs amb la carretera de Regencós. Constança de Vilademany també va ser senyora del castell i s’ha atorgat al carrer que uneix el carrer Dalmai Bernat amb el de Ramon Berenguer, a la zona de Sa Fontansa.

Fins ara, l’única begurenca amb carrer al municipi era Concepció Pi, més coneguda com Tató. Durant el franquisme, Concepció Pi va tenir amagada a casa seva la bandera dels Pomells de Joventut, que ara s’exposa a l’entrada de l’Ajuntament

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -