24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

La recollida selectiva de Begur arriba al 65%, 22 punts per sobre de la mitjana catalana

Passant del 34% al 65’1% en tres anys, la vila assoleix l’objectiu marcat per la Generalitat de Catalunya

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

L’índex de recollida selectiva va arribar al 65’1% a Begur durant l’any 2019, unes xifres superiors a la mitjana de Catalunya (44’5%). Amb aquest percentatge, que és vuit punts superior respecte de fa dos anys, moment en què es va començar a aplicar el sistema de porta a porta, Begur ja ha aconseguit l’objectiu marcat per la Generalitat de Catalunya de cara al 2020 (60%) i el de la Unió Europea (50%).

Begur ha esdevingut un dels municipis referents arreu de Catalunya en matèria de recollida selectiva. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu, expressa que “l’equip de govern perseverà i no s’aturarà per continuar desplegant actuacions que millorin la gestió dels residus que es generen arreu del municipi”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, afegeix que “cal agrair la implicació de veïns i veïnes per tal de fer, entre tots i totes, un Begur més net i sostenible”.

L’Ajuntament identifica i prioritza les àrees d’emergència

L’actual equip de govern va detectar que les àrees d’emergència (AE) s’havien convertit en punts d’abocaments incontrolats. En aquest sentit, l’Ajuntament va apostar perquè les AE esdevinguin un espai endreçat, amb un accés controlat, llum i vigilància. Així, durant el passat hivern la Regidoria de Medi Ambient va realitzar un projecte per tal de redimensionar les AE i adequar-les, tot habilitant una nova il·luminació, un control d’accés mitjançant una targeta d’identificació, i videovigilància.

A més, després d’engegar una campanya de conscienciació per millorar la recollida selectiva de les diferents fraccions amb el lema ‘Fem-ho bé!’, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur va continuar desenvolupant actuacions per tal sensibilitzar la població entorn de la correcta separació dels residus. La contractació de dos agents cívics, que s’ubiquen a les àrees d’emergència durant els mesos de juliol i agost, permet donar a conèixer a la ciutadania aspectes com el kit del Porta a Porta, la descàrrega de l’aplicació Civiwaste o com sol·licitar la recollida de voluminosos i restes vegetals, entre d’altres.

Què es pot fer a través de l’app Civiwaste?

A través de l’aplicació es pot sol·licitar el servei de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització. Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Altres notícies