10.4 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

La recollida selectiva de Begur arriba al 65%, 22 punts per sobre de la mitjana catalana

Passant del 34% al 65’1% en tres anys, la vila assoleix l’objectiu marcat per la Generalitat de Catalunya

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’índex de recollida selectiva va arribar al 65’1% a Begur durant l’any 2019, unes xifres superiors a la mitjana de Catalunya (44’5%). Amb aquest percentatge, que és vuit punts superior respecte de fa dos anys, moment en què es va començar a aplicar el sistema de porta a porta, Begur ja ha aconseguit l’objectiu marcat per la Generalitat de Catalunya de cara al 2020 (60%) i el de la Unió Europea (50%).

Begur ha esdevingut un dels municipis referents arreu de Catalunya en matèria de recollida selectiva. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu, expressa que “l’equip de govern perseverà i no s’aturarà per continuar desplegant actuacions que millorin la gestió dels residus que es generen arreu del municipi”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, afegeix que “cal agrair la implicació de veïns i veïnes per tal de fer, entre tots i totes, un Begur més net i sostenible”.

L’Ajuntament identifica i prioritza les àrees d’emergència

L’actual equip de govern va detectar que les àrees d’emergència (AE) s’havien convertit en punts d’abocaments incontrolats. En aquest sentit, l’Ajuntament va apostar perquè les AE esdevinguin un espai endreçat, amb un accés controlat, llum i vigilància. Així, durant el passat hivern la Regidoria de Medi Ambient va realitzar un projecte per tal de redimensionar les AE i adequar-les, tot habilitant una nova il·luminació, un control d’accés mitjançant una targeta d’identificació, i videovigilància.

A més, després d’engegar una campanya de conscienciació per millorar la recollida selectiva de les diferents fraccions amb el lema ‘Fem-ho bé!’, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur va continuar desenvolupant actuacions per tal sensibilitzar la població entorn de la correcta separació dels residus. La contractació de dos agents cívics, que s’ubiquen a les àrees d’emergència durant els mesos de juliol i agost, permet donar a conèixer a la ciutadania aspectes com el kit del Porta a Porta, la descàrrega de l’aplicació Civiwaste o com sol·licitar la recollida de voluminosos i restes vegetals, entre d’altres.

Què es pot fer a través de l’app Civiwaste?

A través de l’aplicació es pot sol·licitar el servei de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització. Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Life Biorgest inverteix en la millora de la biodiversitat al Baix Empordà i finalitza els treballs demostratius

Les intervencions s’han fet a boscos especialment seleccionats del Parc Natural d’El Montgrí, les Medes i el Baix Ter

Altres notícies