20 C
Pals
Divendres, 7 maig 2021
- Publicitat -

Begur porta el Pla Director als jutjats per por a haver de pagar indemnitzacions als promotors

L'Ajuntament tem que les empreses puguin reclamar compensacions en obres previstes a la localitat

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Fotografia: Obres a la zona de Montcal, a Begur. 
L’Ajuntament de Begur ha decidit portar el Pla Director de Revisió de Sòls no Urbanitzables de la Costa Brava als jutjats. Segons avança el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, el consistori ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’aprovació definitiva del pla perquè tem que hagi de fer front a indemnitzacions a promotors que tenen convenis signats amb l’Ajuntament per edificar en zones com Montcal, Es Castellet i Vancells.
Això suposaria un “greu perjudici econòmic” pel poble i, per aquest motiu, Begur ha fet efectiva l’amenaça que sis pobles més del litoral del Baix Empordà –Pals, Palafrugell, Palamós, Platja d’Aro, Calonge i Sant Feliu de Guíxols- van fer unes setmanes, en les que denunciaven “inseguretat jurídica”.
En aquest sentit, els batlles remarquen que “no hi ha un criteri clar” de la norma en qüestió paisatgística i això fa que els propis tècnics dubtin a l’hora de donar una llicència d’obres, que podria comportar una denúncia posterior. Els alcaldes recorden que l’expedició d’una llicència urbanística és un “acte reglat” i, per tant, “no hi pot haver interpretacions”. Per això, argumenten que el fet que el pla sigui “tan subjectiu” en l’aspecte d’integració paisatgística, pot provocar que uns municipis optin per donar llum verda a una construcció i uns altres no.
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Samuel López estrena ‘Fets de pols’ amb producció de Red Pèrill

Fets de pols és un EP nostàlgic i espiritual (en aquest ordre) que canta a la fragilitat de les petites coses, en un estil que alguns defineixen com pop naïf. Musicalment, després de l’aventura rockera de El darrer moviment (Microscopi, 2018), Samuel López es reinventa un cop més de la mà de Red Pèrill, que…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -