El convent dels Agustins de Torroella, a les 5 del matí

Desenes de persones responen a la crida per ser des de les 5 de la matinada als col·legis electorals. D’aquesta manera, volen evitar qualsevol actuació policial que impedeixi obrir els punts de votació.


A primera hora del matí, moltes entitats organitzen actes al voltant dels punts de votació, principalment xocolatades i esmorzars. Des de les 6h del matí, hi ha activitats a l’escola Estació de Sant Feliu de Guíxols: esmorzar, percussió, concert, pícnic i xocolatada. Al migdia, pobles com Cruïlles o Pals faran una arrossada popular.

Corçà celebra la festa major al centre cívic, on han organitzat diverses activitats al llarg del dia. La Comissió de Festes i l’Ajuntament de Colomers organitzen una “botifarrada popular” a la plaça Catalunya que s’allargarà des de les 8 del matí fins a la tarda. Ultramort també ha preparat una llarga llista d’activitats, entre les que s’hi compta una gimcana, un concert o, particularment, un “concurs de llançament de pinyol d’oliva”.

A Verges, l’alcalde Ignasi Sabater va signar un ban que assegura que en motiu del Dia de la Música, “la Placeta estarà restringida al trànsit i serà declarada zona de pícnic i per pas a vianants”. El centre de votació de Verges, que és la Casa de la Cultura, està situat a la Placeta. Hi faran sardanes, espectacles infantils o una botifarrada.

A la tarda, continuaran amb diferents activitats i berenar. El Centre Cultural Escoles Velles de Begur, que és un dels llocs de votació, organitza precisament aquest diumenge una jornada de “portes obertes” per conèixer les activitats de tardor. A Pals també retransmetran el partit del Barça davant del centre cívic i hi haurà exhibició de bitlles catalanes.