16.5 C
Pals
Dimarts, 18 maig 2021
- Publicitat -

Bertrand Hallé: “Palafrugell tindrà aviat un nou Defensor del Ciutadà”

Palafrugell disposarà ben aviat d’un nou Defensor o Defensora del Ciutadà. Així ho ha avançat a Ràdio Capital Bertrand Hallé, qui ha exercit aquesta funció en els primers 5 anys de funcionament. Hallé es reuneix aquest dimecres amb l’alcalde, Josep Piferrer, per saber de primera mà en quin punt es troba el procés per a substituir-lo, un cop ja s’ha tancat el període perquè les entitats i representants socials hi presentessin candidatura. De cara al futur més immediat, Hallé insisteix que el Defensor del Ciutadà de Palafrugell encara és una institució poc coneguda entre els vilatans.

L’Oficina del Defensor del Ciutadà és una institució independent que atén les queixes i consultes de qualsevol persona o col·lectiu de Palafrugell en relació a les actuacions i decisions de l’administració local i quan els ciutadans vegin vulnerats els seus drets. Es va crear el 2012. Des de llavors, Bertrand Hallé, amb el suport de la tècnica Nuri Negra, ha atès cap a 320 ciutadans ha resolt tres centenars de casos. D’aquests, la meitat eren queixes envers l’actuació de l’administració i la resta consultes directes dels veïns al Defensor. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Bertran Hallé ha destacat que la institució ha anat rebent cada cop més demandes de servei, però que encara hi ha molta feina a fer perquè els ciutadans en tinguin coneixement. Hallé ha explicat quin és el procediment que se segueix en l’atenció als vilatans, un cop han estudiat la informació i documentació que els hagi facilitat.

El Defensor del Ciutadà de Palafrugell forma part de l’associació que agrupa els defensors o síndics municipals d’arreu de Catalunya. A nivell comarcal, periòdicament es reuneix amb els seus homòlegs d’altres poblacions, com Palamós, Calonge o Sant Feliu de Guíxols, entre altres, per posar en comú informació sobre els casos i les problemàtiques amb què es troben.

Escolta l’entrevista a Bertrand Hallé al Supermatí:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios