19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Biblioteques més humanes

Carme Fenoll
Bibliotecària
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Ahir a la Biblioteca de Palafrugell vam explicar públicament un nou projecte que ens sembla molt interessant: La Biblioteca humana. A partir del 2018, volem iniciar una nova proposta que faciliti les trobades dels nostres usuaris amb palafrugellencs que tinguin una trajectòria destacada o una realitat vital rellevant. D’aquesta manera, estem iniciant un catàleg de persones -palafrugellencs de l’any, artistes, activistes culturals, presidents d’entitats…- per tal d’oferir trobades de 30 minuts amb ells. Seria una mena de préstec de persones. 30 minuts amb un cuiner amb estrella Michelin? 30 minuts amb una persona refugiada? 30 minuts amb l’imam del poble?
La idea no és nostra: seguim les passes dels nòrdics i la seva proposta de Human libraries. Pensem que les biblioteques poden ser l’espai ideal per acollir aquest servei. Potser dels pocs espais on es troben persones de diferents generacions, diferents classes socials, nacionalitats i cultures…i sempre tractats amb les mateixes condicions.
La Biblioteca humana segueix les passes del servei Arteca, amb un col·lectiu de més de 100 artistes en 10 anys i de les Converses de barraca a Tamariu, per on han deixat els seus testimonis més de 60 convidats.

La Biblioteca de Palafrugell es troba a l’antiga cooperativa econòmica del poble. Aquest nou servei pensem que li pot rendir tribut a la seva història. Volem apostar per col·lectivitzar el nostre coneixement i rendibilitzar el nostre millor actiu: la nostra gent i les seves experiències.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -