12 C
Pals
Dijous, 30 novembre 2023
- Publicitat -

Pressupostos (poc) participatius

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir vam saber que a Pals ja s’han votat quins son els dos projectes que han escollit els vilatans perquè es financi mitjançant una partida a aquest efecte. A la votació final hi han concorregut 136 persones, un 6,4 per cent de la població major de 16 anys que té el municipi. A Torroella, 800 persones (gairebé un 10%) han decidit millorar l’accessibilitat de les voreres, a Platja d’Aro poc més d’un centenar decidien des de canvis de nom d’espai emblemàtics, fins a canvis d’usos d’altres. 600 veïns de Palamós van decidir sobre una partida de 235.000€ i 403 persones ho van fer sobre una partida de 50.000 a Calonge.

Des d’aquest programa sempre hem valorat com a positiva qualsevol iniciativa que empoderi els ciutadans, però sempre hem demanat que aquest empoderament vagi més enllà de partides concretes i s’estengui a decisions que afectin a l’estructura dels pressupost, a plans urbanístics o modificacions dels mateixos o em definitiva, a aspectes que vagin al moll de l’os de la vida del poble. Tanmateix, vist el resultat, crec l’exigència als pol´tics també comporta exigència als ciutadans i bo i entenent que són les primeres experiències de gestió compartida entre governants i governats, ens hem d’exigir a nosaltres mateixos ser molt més actius en aquest tipus de processos.

Que la participació en aquests processos es mogui al voltant del 10% (en molts casos comptant amb vot telemàtic), ens revela dues coses: 1.- Els ciutadans estem encara massa lluny del centre de decisió d’aquelles coses que ens afecten i per tant hem d’aprofitar molt més processos com aquests i 2.- els responsables polítics han de transmetre molt més i molt millor la necessitat que la ciutadania s’hi impliqui.

Als primers ens falta molt “aprenentatge democràtic” i als segons, els falta comunicar-se més i sobretot millor amb la ciutadania.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

The Tyets, Mushka o Love of Lesbian triomfen als Premis ARC 2023

La XXI edició dels PREMIS ARC, s’ha celebrat avui, 29 de novembre, al Teatre de la Llotja de Lleida. The Tyets, La Mushkaa, Los 80 Principales, Festival de la Porta Ferrada, Love of Lesbian i Alba Careta, són alguns dels guanyadors d’aquesta edició dels PREMIS ARC. Durant la celebració de la gala hem pogut gaudir
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -