17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Bibliowikis

La Carme Fenoll és la Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya
La Carme Fenoll és la Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

L’ANY 2012 ELS ASTRES VAN PROPICIAR UNA TROBADA A LA BIBLIOTECA DE PALAFRUGELL QUE VA SER LA LLAVOR D’UN PROJECTE QUE APLEGA ACTUALMENT 200 BIBLIOTEQUES CATALANES.
ES TRACTA DE LES BIBLIOWIKIS

La Viquipèdia i les Biblioteques tenen la mateixa missió: facilitar l’accés al coneixement. Aquest Viquiprojecte és una iniciativa d’Amical Wikimedia que, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d’altres xarxes de biblioteques dels països catalans, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques.
Com passa amb la Viquipèdia, el projecte s’articula amb molta flexibilitat. D’entre totes les possibilitats de col·laboració, cada biblioteca tria l’activitat o projecte que millor s’adapta a la seva realitat i al seu entorn. Des d’editar directament la Viquipèdia o organitzar un petit taller de formació en edició wiki per als usuaris fins a fotografiar i documentar els monuments del municipi.
A L’EMPORDÀ TENIM DIFERENTS INICIATIVES INTERESSANTS. DES D’EN DAVID PARREÑO COM A VIQUIPEDISTA RESIDENT, PASSANT PER LA WIKITAKES DE ST. FELIU DE GUÍXOLS, LES VIQUIMARATONS DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES I DE FIGUERES O ELS TALLERS OBERTS AL PÚBLIC DE CALONGE.
BIBLIOWIKIS ÉS UNA BONA ESTRATÈGIA PER LES BIBLIOTEQUES PER POSAR EN RELLEU LES SEVES COL·LECCIONS LOCALS I PER POSAR UNA LLAVOR ´ MÉS A L’ACCÉS OBERT AL CONEIXEMENT. D’AQUESTA MANERA, A DIA D’AVUI, PODEM DIR QUE ELS ESCRIPTORS EMPORDANESOS ESTAN MOLT BEN REPRESENTATS I QUE UNA DOTZENA DE BIBLIOTEQUES EMPORDANESES VETLLEN PERQUÈ LA PRESÈNCIA LOCAL A LA VIQUIPÈDIA SIGUI PERTINENT.
TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ A BIBLIOWIKIS.CAT

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios