14.4 C
Pals
Divendres, 9 maig 2025
- Publicitat -

Biel Solsona (Filipin Yess): “Nosaltres estem superil·lusionats de poder presentar aquest nou treball i fer una mica de carretera”

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM) es prepara per rebre aquest dimecres a Filipin Yess, un grup format Carles Guilera, Biel Solsona, Joan Vallbona, i Joan Torné. Per parlar-nos de l’actuació d’aquest dimecres i del nou disc ens visita el membre del grup Biel Solsona.

El teclista avança que estan supercontents de tocar a la Bisbal i de poder presentar el seu nou treball fent una mica de carretera. Aquest és el seu primer disc i van estar treballant tres anys abans de publicar-lo. Solsona ha comentat també el llarg procés que van seguir per crear-lo.

Aquesta proposta musical té el nom de “*****”, un terme que fa referència a la nova bateria que es van comprar pel grup el qual es diu Hollywood 5 Estrelles. El món de ‘Filipilandia’ és l’espai creatiu des d’on han desenvolupat el disc.

El músic relata que quan el van escriure, el grup estava “escoltant Paul McCartney i John Lennon, tant les carreres en solitari i el projecte en si dels Beatles, i va ser com anem a tancar-nos i fer algo inspirats en tot això”. I, a partir d’aquests referents van anant barrejant estils fins a endinsar-se en l’estil de pop psicodèlic, encara que ni el propi Solsona es mostra segur de definir-se en aquest gènere.

El concert al fITM serà un punt i seguit a la gira d’aquest estiu, ja que fins al setembre no tornaran a pujar als escenaris. Sobretot, la seva idea pels mesos vinents és treballar en el nou disc, per així, presentar-lo de cara al 2024.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies