14.1 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

Dimecres de calor intensa i xafor

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La jornada d’ahir va deixar temperatures màximes insòlites de rècord a l’interior i nord del Baix Empordà. Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya la temperatura va superar els 40 ºC a les estacions de la Bisbal d’Empordà (43,8 ºC), Verges (42,5 ºC) i la Tallada d’Empordà (40,6ºC), gràcies a la massa d’aire càlid nord-africà i a la inhibició de la marinada en aquesta zona a causa del garbí reescalfat que hi bufava.

Altres registres destacats són els 34,5 ºC de Torroella de Montgrí, els 34 ºC de Begur i els 32,5 ºC de Castell d’Aro, localitats on a més a més cal considerar l’elevada humitat amb una temperatura de xafogor superior als 40 ºC.

Després dels rècords de temperatura encetem un dimecres amb calor intensa i xafogor, però amb una temperatura màxima que no serà tan extrema com ahir a l’interior de la comarca. El termòmetre s’enfilarà entre els 35 i 38 ºC i a la costa es mourà entre els 30 i 32 ºC amb una temperatura mínima al voltant dels 21 ºC. La jornada no començarà del tot assolellada amb intervals de núvols al matí que enteranyinaran parcialment el cel juntament amb restes de pols en suspensió.

A les platges hi haurà maror, onades que poden superar el mig metre d’altura amb vent fluix del nord al matí i a la tarda girant cap al sud-est amb la marinada.

Demà acaba d’enretirar-se la massa d’aire excepcionalment càlida i la temperatura es normalitzarà amb màximes de fins a 32ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià, nominada en dues categories als Premis d’Arquitectura

Els Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2024 ja tenen els seus 24 projectes finalistes. En aquesta 26a edició, se n'havien presentat 80, i ara el jurat ha anunciat les obres candidates. Entre aquestes, n'hi ha tres que són de l'arquitecta de Palafrugell, Anna Sabrià. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -