12.8 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

Els biohuts a Sant Feliu de Guíxols contribueixen a regenerar la biodiversitat

Ja fa un any que es van instal·lar els 15 biohuts a sota dels tres pantalans del port de Sant Feliu de Guíxols

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja fa un any que es van instal·lar els 15 biohuts a sota dels tres pantalans del port de Sant Feliu de Guíxols i s’ha pogut comprovar que aquests hàbitats artificials per a peixos alevins estan contribuint a la regeneració de la biodiversitat marina. Els resultats d’aquest primer any de projecte s’han donat a conèixer aquest dijous a l’estand que Ports de la Generalitat de Catalunya té al 60è Saló Nàutic de Barcelona.

L’aposta pels biohuts

La inspecció anual per fer-ne el seguiment ecològic l’ha portat a terme un equip de bussejadors professionals de les empreses Ecocean, Sublímits, Piscis Diving i del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

La revisió s’ha iniciat amb una inspecció visual de l’exterior dels calaixos, els pantalans i la paret de l’interior del contradic per part d’un biòleg per conèixer l’estat biològic de l’entorn. Seguidament, s’han extret dos biohuts de mostra de l’aigua embolicats amb una malla per protegir les espècies per recollir tota la vida que hi ha encriptada a l’interior, la qual es va dipositar en uns aquaris.

Tant fora de l’aigua com durant la immersió s’han detectat nombroses Limariahians, quatre espècies de gambes, crancs, platyhelminthes, nudibranchia, trypterygion i altres peixos que s’han registrat en un acurat inventari. Un cop finalitzat l’inventari i la classificació, s’han tornat a muntar els calaixos i s’han col·locat de nou sota els pantalans juntament amb tota la vida que s’havia extret pel seu estudi per tal d’assegurar-ne la supervivència.

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols ha estat el primer port de l’estat espanyol en instal·lar aquests biohuts per protegir els peixos júnior dels seus depredadors. Es tracta d’un projecte impulsat per l’empresa francesa Ecocean que pretén portar l’hàbitat artificial adaptat als ports per tal d’aprofitar aquestes infraestructures en els ecosistemes aquàtics i marins i proporcionar les funcions clau dels hàbitats de cria: un refugi i un recurs alimentari.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mad Cool 2023 anuncia part del seu cartell

Aquest dilluns s’han presentat els primers noms per la sisena edició del Mad Cool Festival, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Madrid, en una nova ubicació al sud de la capital espanyola. Entre els primers noms anunciats trobem Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Lizzo, The Black Keys, Prodigy, The 1975
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -