33 C
Pals
Divendres, 19 juliol 2024
- Publicitat -

Bipolaritat

Aquest cap de setmana passat ha estat llarg, perquè s’ha ajuntat amb la Pasqua Granada. També ha estat el primer cap de setmana de juny. És a dir, el primer cap de setmana que els pobles de la Costa Brava noten el canvi.

Dissabte vaig aprofitar i vaig anar amb la família al meu poble, Begur. Pels carrers ja es veia força gent, en comparació a la resta de l’any. La prova és que una parella d’alemanys fotografiava can Cruells, casa nostra, precisament en un carrer begurenc que no té cap casa d’indiano, cap vista.

Amigues i amics, ja són aquí. D’ara fins a mitjans setembre, els pobles de costa i els quatre pobles de postal del rerepaís seran envaïts per una gentada que, amb tot el dret, només busca lleure i bronzo.

Vam dinar a Begur. I hi vaig trobar un amic meu, en Manel. La prova que l’estiu ha començat és la conversa que vam mantenir, invariable entre indígenes quan s’instaura la temporada. Manel em va dir, desolat, que no suporta aquesta bipolaritat tan nostrada. També em va dir que tenia ganes de no viure a Begur i de llogar una casa a bosc. No falla, l’indígena, quan comença la temporada es vol emboscar.

En Manel té raó. Tots els que, com ell, ja veieu la murga a tocar, tots teniu raó. I jo només us puc dir que passa de pressa, que setembre és com qui diu a tocar! Bona sort i ànims!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios