La Bisbal

La catàstrofe humanitària que té el seu origen en la guerra de Síria està removent  moltes consciències entre la ciutadania europea. En contrast amb la fredor de les autoritats comunitàries, i el dràstic tancament de les fronteres a les onades migratòries  provinents de les zones en conflicte, sovintegen els actes en solidaritat amb els refugiats. És el cas de la Bisbal d’Empordà que els propers dies 19 i 21 de gener es mobilitzarà amb unes jornades solidàries promogudes per les entitats  «Casal Estel Roig» i «Indivendres» i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

Les activitats programades són les següents:

Dijous 19 de gener, a dos quart de nou del vespre i a la biblioteca, xerrada del periodista i escriptor bisbalenc Pere Maruny amb el títol de «El pròxim orient, epicentre de la guerra global»

Dissabte 21 de gener a dos quarts de dotze del migdia  i al Vestíbul del Mundial Taller de Circ en Família amb la Fira de Circ al Carrer.

A la 1 de la tarda a la plaça Major, Vermut Musical amb els grups «Calitjes Fortes» i «El Último Veneno»

A dos quarts de vuit del vespre xerrada a al Casal Estel Roig amb la Presentació del projecte Micrópolis, «solidarity group»

A partir de dos quarts d’onze de la nit, a la sala L’Alternativa concert de Mazoni, Miquel Abras, Sanjosex, Medusa Box, Pau Blanc, Smoking Bambino, La Puça Diatònica, Les Anxovetes i Gramophunk DJ. El preu de l’entrada serà de 8 euros.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de moltes entitats, comerços i empreses bisbalenques i a més tothom qui ho desitgi podrà fer la seva aportació, ja sigui comprant l’entrada del concert o fent una donació a les urnes presents als actes. Tots els diners de la iniciativa aniran destinats al projecte Micrópolis que, des de Grècia, treballa per millorar la situació de les persones refugiades.