15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Les figures dels caganers de la Rosalía, Carles Puigdemont i La Casa de Papel han estat les més venudes d’aquesta temporada

També s'han venut molt les figuretes de Donald Trump, Boris Johnson, Oriol Junqueras, Frida Kahlo i Greta Thunberg

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Èxit rotund de les figures de caganer de la Rosalía, la sèrie de televisió La Casa de Papel i el 130è President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Durant el mes de novembre, l’empresa Caganer.com va donar a conèixer les novetats d’aquesta temporada, en total una quarantena de noves figures que, un cop més, converteixen personatges famosos del món de la política, artístics, esportius o de la ficció, en caganers del pessebre.

El de Rosalía i La Casa de Papel eren novetats d’aquest any, però no el de Puigdemont, creat al 2016 i que ja forma part dels caganers més venuts juntament amb els de Barack Obama, Donald Trump i Leo Messi. Durant el desembre, ja es van esgotar les figures de Rosalía, La Casa de Papel i Puigdemont en fires de Nadal catalanes on Caganer.com venia les peces. davant les peticions, es van anar repostant a poc a poc, ja que s’elaboren artesanalment, una a una.

Per a Sergi i Marc Alós, de l’empresa familiar Caganer.com, «la Rosalia, amb els seus concerts, va ser el detonant perquè les vendes del seu caganer fossin un no parar; de La Casa de Papel ja ens esperàvem aquest resultat i la gran sorpresa va ser Puigdemont, que en ser notícia durant els dies de la fira va tornar a estar al capdamunt de les vendes, un altre cop».

El top 10 de caganers famosos més venuts d’aquesta temporada el completen els polítics Donald Trump, Boris Johnson i Oriol Junqueras, l’artista mexicana Frida Kahlo, l’activista mediambiental sueca Greta Thunberg, la figura de còmic del superheroi Deadpool i els clàssics tió i Pare Noel. «En general, totes les novetats han funcionat molt bé, amb la Greta ens va ajudar que coincidís amb la seva visita a Madrid. Segurament la sorpresa més gran entre les novetats dins el top10 ha estat la Frida Kahlo», afegeixen.

El caganer clàssic amb la barretina, sense representar cap personatge famós, continua sent «com cada any el més venut en totes les seves mides; veiem que tant turistes com catalans se l’emporten de record per posar-lo al pessebre.

Cada cop intenten incorporar més dones i moltes de les figures ja les tenen desdoblades. Per aquesta temporada s’han afegit més perfils dedicats al món de les professions, com les de cirurgiana i cuinera, i del món esportiu, com les de golfista i de futbolista en versió femenina, de waterpolista -amb casquets blanc i blau- i de gimnasta -en rítmica. La indumentària dels Sanfermines, i les figures del sol, la lluna, el lleó i el goril·la han arrodonit la quarantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tanca la liquidació del pressupost de 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

Aquest estalvi permetrà al consistori de Palafrugell executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -