18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

CaixaBank obligada a pagar pels interessos «il·legals» d’una hipoteca a la Bisbal

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
CaixaBank obligada a pagar pels interessos «il·legals» d’una hipoteca a la Bisbal
Loading
/

Només hi ha quatre casos iguals a tot l’Estat Espanyol. Aquesta setmana, l’Audiència de Girona ha dictat una sentència que obliga CaixaBank a retornar els interessos «il·legals» que cobraven a un matrimoni de la Bisbal per la seva hipoteca.

Els jutges han dictaminat que l’Índex de Referència en Préstecs Hipotecaris que l’entitat bancaria aplicava des del 2013 era abusiu i s’hauria d’haver marcat els interessos amb una altre índex, un 1, o 2% més baix.

Marc Prat, l’advocat que ha portat la demanda, ha explicat que hi ha moltes antigues hipoteques de Caixa Girona, absorbida per CaixaBank, que també estan marcades per aquest mateix índex. D’aquesta manera, vol al·lertar a la població, que aquest cas no podria ser l’únic a la comarca.

Aquest cas és el cinquè en tot l’Estat, després dels de Burgos, Lleó, Oviedo i Barcelona. Ara l’entitat estarà obligada a retornar uns 5.000 euros al client, si es considerés d’una hipoteca mitjana d’uns 150.000 euros.

Prat, l’advocat d’APG Advocats, ha explicat en declaracions a l’Agencia Catalana de Notícies que la interpretació que feia CaixaBank era partidista i no s’ajustava a la llei, ja que el banc, tot i tenir una hipoteca amb un interès variable, els aplicaven un de fix des del 2013. Una sentència que s’ha de complir i que esperen que el Tribunal Suprem no l’anul·li.

L’advocat també ha informat que l’entitat bancaria també està obligada a aplicar l’IRPH d’entitats, que es troba en un 1,9%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -