Bombers Accidents Laborals 19 de gener 2018 Baix Emporda
Els Bombers revisant l'edifici a Sant Feliu de Guíxols | Bombers de la Generalitat

Dos accidents han deixat tres ferits durant la tarda d’aquest divendres al Baix Empordà. Els accidents són de caràcter laboral. Els accidents han succeït a Sant Feliu de Guíxols i al municipi de Palafrugell.

A Sant Feliu, els dos operaris han resultat ferits quan revisaven una instal·lació de l’enllumenat. Segons expliquen els bombers, els operaris estaven realitzant obres de revisió quan una part de la sobrecoberta d’un edifici els ha caigut al damunt.

Els operaris, de 33 i 30 anys han estat traslladats pel Servei d’Emergències Mèdiques a l’Hospital de Palamós i al de Josep Trueta de Girona, respectivament. A l’accident hi han intervingut 4 dotacions de bombers, els Mossos d’Esquadra i el SEM. Després de fer una revisió pertinent, els bombers han fet el sanejament de la casa.

A Palafrugell s’ha produït el segon accident, quan a primera hora de la tarda un operari ha patit un accident al pavelló d’handbol, a l’Avinguda Corts Catalanes. L’operari ha caigut d’uns 10 metres d’alçada mentre reparava unes teules del terrat del pavelló.

Fins al lloc de l’accident si han desplaçat Bombers, Mossos, Serveis d’Emergència Mèdiques i la Policia Local del municipi. El treballador ha estat traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Actualització 21 de gener: Els dos treballadors de Sant Feliu van ser traslladats divendres a la tarda als hospitals de Palamós i al de Josep Trueta de Girona, en estat greu. Un d’ells va ser traslladat a la mútua on va ser operat. A causa de la caiguda de la frontissa d’una casa antiga, la policia va haver de tallar el Carrer Girona, al municipi de Sant Feliu en ambdós sentits.

En referència al treballador accidentat al municipi de Palafrugell, que va caure d’uns 15 metres, estava collant uns extractors. La intenció era evitar mals majors amb les fortes ventades previstes per aquest cap de setmana. Va ser aleshores quan la claraboia va cedir i l’home va caure. En aquest mateix instant, un company el va agafar del peu, però l’home va acabar caient. Segons fonts policials, l’home no anava ni lligat ni portava casc. En els dos casos, la policia ja va avisar a Inspecció de treball.