Calella de Palafrugell celebrarà el 19 de juliol una nova edició del Sopar-Tribut, un esdeveniment gastronòmic que ret homenatge al producte de proximitat i als xefs que el transformen en plats excepcionals.
Els jardins del restaurant El Càntir, dins l’Hotel Alga, acolliran aquest sopar a deu mans amb la participació de cinc noms destacats de la cuina catalana i basca. Són el cuiner de Banyoles Pere Arpa, l’històric Jaume Font del restaurant Sa Punta de Pals, l’expert en carns Aitor Núñez de Zarautz, el reconegut pastisser Oriol Balaguer i el xef amfitrió, Pere Malagelada.
El menú començarà amb un aperitiu de benvinguda i seguirà amb un marinat d’estiu elaborat amb peix blau de la llotja, obra de Pere Arpa. A continuació, Jaume Font recuperarà el clàssic llobarro a la sal, mentre que Aitor Núñez servirà una txuleta basca cuinada amb tècnica tradicional. Les postres, a càrrec d’Oriol Balaguer, tancaran el sopar amb un toc dolç i creatiu.
El preu del sopar és de 75 euros i inclou vins del celler d’Esclanyà i del celler Arché Pagès, cava Brut Reserva d’AT Roca i cerveses Inèdit i Estrella Damm.
Aquesta és la tercera edició d’un esdeveniment impulsat per la família Nicolazzi, propietària de l’hotel des de fa més de seixanta anys. El Sopar-Tribut s’ha consolidat com una cita destacada de l’estiu palafrugellenc. En edicions anteriors, s’hi ha homenatjat figures com Jean Louis Neichel, els germans Font i el cuiner Benvi Aligué.
Enguany, la cita vol reivindicar que, com deia Ferran Adrià, “el producte és el principi de tot”.