8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Calonge amplia el nombre de locals que oferirà per establir-se com a “booktown”

Aquesta ampliació és fruit de la gran demanda i la gran varietat de propostes rebudes per part de l'Ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fa unes setmanes parlàvem de la nova proposta de l’Ajuntament de Calonge de convertir-se en un “booktown”. Ho fèiem en aquest article. El període per fer les propostes està a punt d’acabar-se, i aviat es farà la primera presa de contacte amb els emprenedors que es vulguin embarcar en aquest singular projecte. Segons les dades del regidor de Cultura, Norbert Botella, l’Ajuntament ha rebut fins a un total de 209 peticions d’informació o propostes de projecte.

No només es tracta de la gran quantitat de propostes sinó també de la seva diversitat. Això és el que ha fet que l’Ajuntament s’estigui replantejant ampliar el nombre de locals que oferirà fins a 9 o 12.

A més a més, segons el que ens ha pogut avançar el mateix regidor, hi ha propostes molt innovadores i interessants, que podrien fer que Calonge esdevingués un poble de referència pel que fa a la literatura i la cultura. Fins i tot, ens ha pogut dir que hi ha una proposta de llibreria amb un format que molt probablement serà únic en tot el món, i que encara no s’ha vist ni a les capitals europees o americanes. Malauradament, no ens n’ha pogut avançar més detalls.

Aquesta setmana l’Ajuntament ja s’està posant en contacte amb totes les persones interessades. S’està enviant als emprenedors informació clau en relació a la tirada endavant del projecte, com per exemple les ajudes que l’Ajuntament oferirà, un llistat i un mapa dels locals buits de Calonge. A més a més, ja estan preparant jornades de portes obertes en les quals els emprenedors es podran passejar pel casc antic de Calonge i veure els locals.

En aquesta jornada de portes obertes, serà molt important que els emprenedors tinguin una idea clara de quin model de llibreria volen desenvolupar, i que tinguin també propostes i estratègies de desenvolupament definides, tot i comptar amb el suport de l’Ajuntament.

Finalment, el regidor ha fet una important reflexió de com la diversitat de propostes propiciarà l’esdevenir de Calonge com a booktown. La gràcia d’aquest projecte, afirma, és que hi ha d’haver de tot. Pot haver des de llibreries convencionals, fins a cafeteries literàries, editorials, llibreries especialitzades, etcètera. L’important d’això és que tots aquest establiments puguin arribar fins i tot a complementar-se o retroalimentar-se, per a que Calonge esdevingui una vil·la literària i cultural de principi a fi.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -