20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Calonge aprova els pressupostos 2018 amb el rebuig de l’oposició

Els nous comptes ascendeixen gairebé als 21 milions, però l'oposició denuncia "manca de comunicació" amb el Govern

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Calonge aprova els pressupostos 2018 amb el rebuig de l'oposició
Loading
/

El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha tirat endavant els pressupostos per a l’exercici 2018 gràcies als 10 vots a favor de l’executiu municipal (5 del PDeCAT, 1 de Demòcrates de Catalunya, 2 del PSC, 1 de CCSA i el regidor no adscrit, Joan Pons) i 7 vots en contra (5 d’ERC i 2 d’Avancem).

L’equip del govern ha encarat els nous comptes calongins a dos temes que consideren cabdals, tal com destaca Albert Ros, regidor d’Hisenda i Urbanisme:

Els dos punts, doncs, són la reducció de l’endeutament, que baixarà del llindar del 20%, i l’increment substancial de les inversions, que en conjunt superen la barra dels 2 milions d’euros. Pel que fa a la primera qüestió, els tècnics municipals preveuen que el deute pugui situar-se per sota del 10% el 2020, i en aquest sentit orienta les seves polítiques l’estructura econòmica del consistori. En referència a les inversions, destaca l’aposta per les noves tecnologies i “l’objectiu de consolidar Calonge com un referent de l’smart city“, amb un desemborsament que voreja els 650.000 euros.

Més específicament, dins de les inversions, destaca la despesa prevista per a l’edificació de nous vestuaris i la instal·lació de graderies al camp de futbol de Sant Antoni, així com la museïtzació del Castell de Calonge. En relació a l’aposta per les noves tecnologies, s’equiparan les dependències municipals amb millor abast tecnològic i es construirà una nova Sala de Plens, que tindrà un cost de 300.000 euros. Aquesta última inversió ha suscitat fortes discrepàncies amb l’oposició, que ha expressat el seu enuig.

ERC titlla els pressupostos de ser “electoralistes”

El cap de files de la formació republicana a Calonge i Sant Antoni, Martí Fonalleras, ha desglossat als micròfons de Ràdio Capital les tres raons per les quals el sentit del vot del grup municipal que encapçala va ser negatiu: en primer lloc, pel retard de la presentació dels nous comptes, on Fonalleras indica que els fa pensar que hi ha “desorganització i manca de coordinació entre àrees”; en segon terme, perquè afirmen que “l’enorme despesa en inversions s’ha imposat sense cap tipus d’acord amb l’oposició” i, en aquesta línia, adverteixen que els pressupostos estan dissenyats “amb finalitats electoralistes” pels propers comicis del 2019; en darrer lloc, el portaveu d’Esquerra qualifica de “poc socials” les noves xifres del consistori calongí, atès que entenen que “reflecteixen una manca de preocupació per les necessitats de la ciutadania”.

Sobre la nova Sala de Plens, que també tindrà la funció d’auditori, l’edil d’ERC ha volgut recordar que la Sala de Plens vigent es va inaugurar fa dos anys, per això no comparteixen aquesta inversió.

Avancem va votar en contra perquè es mostra disconforme amb la “manca d’informació” per part de l’Executiu

Elisenda Pérez, líder d’Avancem de Calonge i Sant Antoni i senadora per ERC, ha explicat a l’emissora que no s’havia desgranat degudament a l’oposició, en la corresponent Comissió Informativa, les partides pressupostàries de l’exercici 2018. Pérez s’ha lamentat de no poder consensuar alguns ítems del nou pressupost, tot i “l’empeny d’Avancem en fer una oposició constructiva”. Altrament, s’ha mostrat contrària a la vinculació que, segons indica, ha fet el Govern amb el nou organigrama de l’Ajuntament -ara, s’estructurarà en sis grans àrees-, que anava lligat a l’aprovació del nou pressupost. Per a més inri, la cap de llista d’Avancem ha indicat que se’ls havia facilitat la documentació relativa a la nova estructura organitzativa el matí del dia en què s’aprovaven els pressupostos, fet que els va impossibilitar “estudiar amb precisió” les modificacions que es faran.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -