16.4 C
Pals
Dissabte, 4 maig 2024
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni apuja la taxa d’escombraries per pal·liar el tancament de l’abocador de Solius i el nou contracte de recollida

Cal recordar que la taxa ha augmentat un 68% respecte el darrer any i això ha provocat cert malestar al municipi. Tot i això, el consistori apunta que l'augment de la taxa respon a dos motius

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni respon a les crítiques per la pujada de la taxa d’escombraries que es va aprovar de manera inicial el passat mes de novembre. La regidora d’activitat i sostenibilitat, Lídia Sánchez, apunta que l’augment de la taxa d’escombraries es, principalment, a dos motius: el tancament de l’abocador de Solius i la licitació d’un nou contracte d’escombraries per millorar el servei.

Cal recordar que la taxa ha augmentat un 68% respecte el darrer any i això ha provocat cert malestar al municipi. Tot i això, el consistori apunta que l’augment de la taxa respon a dos motius. El primer ha estat el tancament de l’abocador de Solius, situat a només 25 quilòmetres de distància. Ara, tal com explica la regidora, els residus s’han de transportar fins a les plantes de tractament de Vacarisses, que es troba a 125 quilòmetres, o la d’Alguaire, que es troba a 260 quilòmetres. “Inevitablement recórrer aquesta distància per abocar els residus augmenta el cost del servei”, explica la regidora.

Apunta, a més, que el segon motiu que afecta a aquesta pujada del cost de la taxa és la implementació del nou contracte que es vol impulsar des del consistori. Lídia Sánchez explica que aquest nou contracte “dimensiona les necessitats del municipi i millora el servei”.

Un nou contracte de gestió de residus

Lídia Sánchez apunta que amb el nou contracte, a part de millorar el servei, es vol ampliar la recollida porta a porta al municipi. “Volem incorporar les zones d’es Monestrí i Mas Pere”, apunta la regidora. A més, volen augmentar freqüències en la recollida d’escombraries tenint en compte les diferències entre el nucli de Calonge i el de Sant Antoni. La regidora apunta, però, que volen mantenir aquest model de porta a porta pels “beneficis que aporta” tenint en compte que Calonge i Sant Antoni és un municipi turístic.

Lídia Sánchez reconeix però que ja s’està treballant en aquesta transició cap al nou contracte de neteja. “Ja hem millorat la neteja, hem creat una nova deixalleria, entre altres actuacions”, apunta la regidora. “La voluntat”, admet Sánchez, “és lluitar contra l’incivisme” i “millorar el servei”. Una de les altres mesures que s’aplicarà en aquest nou contracte és la incorporació d’una empresa que vigili pel compliment de les condicions de neteja al municipi.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni preveu que el contracte sigui de 3 MEUR i està previst que es liciti a mitjans del mes de maig. La intenció es que entri en funcionament a partir del mes d’octubre. Tot i això, la regidora afirma que des del consistori començaran a treballar ja per millorar aquest servei.

La recollida porta a porta

I tot i que es volen incorporar les zones d’es Monestrí i Mas Pere a la recollida porta a porta, Lídia Sánchez recorda que és complicat incorporar tot el municipi en aquesta tipologia de recollida de brossa. Per això, s’estan fent diversos estudis, sobretot a Sant Antoni, per incorporar aquestes zones a la recollida porta a porta.

La regidora apunta que la tipologia d’habitatges i la gran quantitat de turisme i segones residències dificulta la implementació d’aquest model de recollida. Tot i això, explica que en un futur s’haurà de millorar el triatge en aquesta zona del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recuperen 2 gossos que presentaven signes de desnutrició i ferides a S’Agaró

Els dos gossos han estat traslladats a la protectora Rodamón, d'on els havia adoptat el seu propietari.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -