Calonge i Sant Antoni impulsa la creació d’un hub tecnològic per desenvolupar solucions Smart City. L’objectiu és impulsar la creació d’empreses tecnològiques que desenvolupin solucions per la gestió intel·ligent de municipis amb característiques com la dispersió urbana del territori i l’estacionalitat de la població. El projecte té una previsió de desenvolupament de quatre anys, i tindrà com epicentre Alta Mar, l’espai coworking i viver d’empreses del municipi, situat a l Palau Firal de Sant Antoni.

La primera fase del projecte de creació d’aquest hub tecnològic es centrarà en la captació dels emprenedors, i s’estima que s’hi sumin al voltant d’una quinzena. En una segona fase s’oferirà un procés de formació en smart cities i en desenvolupament tecnològic, un pas que servirà de trampolí per la següent fase: la creació de l’empresa tecnològica. Durant aquesta tercera fase l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni actuarà com a mentor, acompanyant des d’Alta Mar els emprenedors en el seu camí. La quarta fase del projecte preveu, per una banda el suport econòmic per llançar al mercat les aplicacions desenvolupades, i per una altra el compromís de l’Ajuntament d’adquirir els millors projectes tecnològics.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, explica que és un dels projectes que s’han ideat més importants des del viver Alta Mar.

El projecte té el suport de Catalunya Emprèn de la Generalitat, que injectarà 200.000 euros en un termini de quatre anys.