20.5 C
Pals
Dijous, 7 juliol 2022
- Publicitat -

David Saldoni: “Exigim l’eliminació de la llei LRSAL i la llei Montoro”

En una entrevista al Supermatí, David Saldoni, president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Sallent, ha repassat l’actualitat del conjunt dels municipis del territori català. En primer lloc, ha reclamat que espera que el president Pedro Sánchez compleixi amb la promesa d’eliminar la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i de la llei Montoro.

Saldoni ha explicat les conseqüències negatives de la primera d’aquestes normatives legals:

Sobre la llei Montoro, ha explicat que resulta “un gran problema” el fet que no es permeti gastar els superàvits dels consistoris, i que aquests no es puguin invertir en nous projectes als diferents municipis catalans. La majoria es veuen obligats a tornar amb aquests recursos diferents crèdits, i ha denunciat que “aquest mecanisme serveix per salvar el dèficit que acumula l’Executiu espanyol”.

El batlle de la localitat del Bages també ha destacat que han demanat al Govern Torra que la Generalitat “segueixi fent front a compromisos” i que “segueixi la tendència de revertir els impagaments” a ajuntaments. Tanmateix, un dels reptes que Saldoni ha traçat com a rellevants és el compromís que han aconseguit del conseller Puigneró: teòricament, el 2021 hi haurà fibra òptica a tots els indrets catalans.

En referència als refugiats, el president de l’ACM s’ha inclinat per acollir-ne i, a més, ha assenyalat que “Catalunya té la capacitat per a fer-ho”. També ha indicat que “setmanalment” es reben refugiats, més enllà dels que apareixen als mitjans, “en autobusos que vénen del sud”. Saldoni creu que la consigna amb la qual cal treballar és la necessitat “d’integrar-los als nostres pobles”:

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios