L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha publicat les 15 propostes finalistes als Pressupostos Participatius del 2019. El proper mes d’octubre es posaran a votació perquè els ciutadans escullin aquelles que considerin més adequades.

D’aquesta manera, es tanca la fase de propostes, en la que originalment s’han presentat 124 projectes, 80 referents a Torroella, 38 a l’Estartit i 6 comunes. El següent pas va ser la realització de dos tallers participatius on la població va triar aquelles que creien prioritàries, 10 per a Torroella i 5 per a l’Estartit.

Es tracta de la 2a convocatòria de pressupostos participatius al municipi, als que aquest any es destinen 100.000 euros. Això representa un augment del 25% respecte l’any passat, un diners (25.000 euros) que s’invertiran en l’àmbit territorial de l’Estartit. A més, l’Ajuntament preveu destinar 25.000 euros més a efectuar aquelles millores que els Consells de Barri hagin decidit.

Entre les propostes finalistes a Torroella de Montgrí hi figuren millores urbanístiques a carrers com Santa Caterina o Roser, així com de la senyalització i cablejat, ampliacions de voreres i l’habilitació d’espais públics. Per a l’Estartit, destaca la millora de zones per practicar esports o activitats lúdiques, atraccions turístiques i la plantació de palmeres a la platja.