15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

El consistori ha posat a contractació pública la redacció dels tres projectes. Un cop redactats, el següent pas serà l'adjudicació de les obres

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Fotografia: Cercle Calongí (Arxiu)

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d’obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la reurbanització de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni.

El consistori contractarà ara, en els tres casos, la redacció del projecte bàsic i el projecte d’urbanització. Un cop redactats els tres projectes, el següent pas serà l’adjudicació de les obres. Per això, encara no se sap quan començaran aquestes actuacions. El que sí que se sap, però, és en què consistiran les obres i quins en són els objectius. 

Cercle Calongí

Les obres al Cercle Calongí permetran reformar l’edifici amb l’objectiu que sigui històric però també funcional. Un cop acabades, s’hi podran dur a terme activitats culturals, com espectacles musicals i teatrals, tant a l’interior com al pati. Per això també cal adaptar els espais tecnològicament. Es preveu que la superfície on es faran les obres sigui d’uns 280 metres quadrats a l’interior i 580 més del pati. 

Jordi Soler, alcalde del Calonge i Sant Antoni, explica que l’Ajuntament vol col·laborar perquè el Cercle Calongí “es pugui reobrir d’una vegada per totes”. 

L’Ajuntament contractarà la redacció del projecte bàsic i el projecte executiu de les reformes. 

Castell de Calonge

Castell de Calonge
Castell de Calonge

El Castell de Calonge és un Bé Cultural d’Interès Nacional, i aquestes obres permetran finalitzar la seva rehabilitació. L’edifici ja està rehabilitat en gran part, i ara aquests projecte bàsic i executiu definiran els treballs de la última fase de les obres. Amb elles, es vol aconseguir que sigui un edifici visitable i que es pugui destinar a l’ús públic. L’actuació es farà en diferents espais que junts sumen uns 600 metres quadrats. Les obres també inclouran, però, la restauració d’una superfície de façanes equivalent a 110 metres quadrats. 

Avinguda de Catalunya

Finalment, també es contractarà la redacció del projecte bàsic de les obres de reurbanització de l’avinguda de Catalunya de Sant Antoni. Concretament, del costat del mar, al tram comprès entre el carrer del Fraret i el carrer de la Gambina.

Actualment ja té alguna part urbanitzada, trams on només s’ha de preveure la urbanització complementària. En canvi, però, també hi ha altres zones no urbanitzades en què s’instal·laran tots els serveis urbanístics bàsics, com voreres, enllumenat o clavegueram. Jordi Soler explica que és una zona on hi ha terrenys cedits a l’Ajuntament que han de ser urbanitzats perquè siguin completament funcionals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -