15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Palafrugell impulsa una campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre el consum d’aigua

S’han repartit més de 3.500 flyers amb consells per a reduir el consum d’aigua a les cases

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat aquesta setmana una campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar mesures preventives i d’estalvi per afrontar la situació de sequera, ja que Palafrugell, com altres municipis de la comarca, es troba en fase d’emergència 1. A través d’aquesta campanya es vol facilitar informació sobre la necessitat d’establir canvis d’hàbits de consum de l’aigua.

En aquest context cal fer un consum d’aigua solidari i corresponsable, és a dir, que cadascú faci les accions per reduir el consum i contribuir a generar un estalvi col·lectiu que equilibri les reserves actuals d’aigua. A més, s’han repartit més de 3.500 flyers informatius amb el lema ‘L’aigua no cau del cel’, impulsada per la Generalitat de Catalunya i amb diversos consells per estalviar aigua en el consum diari a les cases. Al mateix temps, també s’ha editat aquest material informatiu en anglès i francès.

Paral·lelament, a les xarxes socials institucionals de l’Ajuntament es publiquen missatges concrets sobre l’estalvi i el consum responsable de l’aigua, així es parla de tancar aixetes; recollir l’aigua de la dutxa o realitzat rentaplats i rentadores amb la càrrega completa entre d’altres consells útils per a realitzar diàriament a les llars particulars.

Altres mesures municipals

A banda del tancament de les dutxes dels equipaments esportius i del reg dels camps d’esport federat amb aigües freàtiques, l’Ajuntament està aplicant altres mesures que s’han anat incorporant mentre augmentaven els nivells en les restriccions per la sequera.

Entre les mesures cal destacar el tancament de l’hidromassatge de la piscina municipal; el reg de l’arbrat amb aigües freàtiques, de forma manual, i només per a la supervivència. En els espais on no hi ha accés a aigües freàtiques (com és el cas del cementiri) no es rega; la neteja viària, de contenidors i de la xarxa de clavegueram es fa amb aigües freàtiques.

A més, es col·locaran cartells a les fonts del cementiri, indicant que el seu ús és exclusivament per la neteja d’ornaments; es concedeixen llicències per a la construcció de piscines però se’n prohibeix el seu ompliment; en el cas de les obres municipals on estava previst la plantació d’arbusts, no es realitzarà aquesta plantació ja que després no es podria regar; es deixen de regar els horts pedagògics de la UEC; i, finalment, es tanquen les dutxes del Teatre Municipal que podien fer servir els artistes.

Detecció d’incidències

Fa unes setmanes que l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa un apartat a l’aplicació “Palafrugell al Mòbil” per comunicar les incidències a la via pública. Des d’aquesta aplicació també es pot comunicar qualsevol desperfecte que provoqui un malbaratament de l’aigua com poden ser canonades públiques trencades o fonts que perden aigua, classificant-les com “Manteniment de carrers”.

També es pot fer servir el telèfon d’incidències (972 30 30 66), operatiu de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Per a altres tipus de denúncies caldrà posar-se en contacte amb la Policia Local (972 30 62 92).

Cal recordar que el passat dia 2 de febrer, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va declarar l’estat d’emergència 1 per sequera hidrològica a les unitats d’explotació Embassaments del Ter-Llobregat del Ter-Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Llobregat, d’acord amb el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.

privat:-campanya-informativa-per-conscienciar-i-sensibilitzar-sobre-el-consum-d’aigua
Flyer de la campanya informativa per conscienciar i sensibilitzar sobre el consum d’aigua. Ajuntament de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -