20.1 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

La candidatura per convertir la Costa Brava en Reserva de la Biosfera fa un pas endavant

La Diputació de Girona ha presentat els diferents terminis per aconseguir que la Costa Brava esdevingui una reserva de la Biosfera per la UNESCO

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Diputació de Girona presentarà una candidatura a la UNESCO per convertir la Costa Brava en reserva de la biosfera l’any 2021. Ho ha explicat aquest dijous al matí en una roda de premsa a les mateixes instal·lacions. La idea és aconseguir presentar la documentació a finals del 2019 per portar la candidatura a París el setembre del 2020.

Malgrat la presentació de la candidatura, no hi haurà un veredicte final fins al 2021. A la candidatura s’hi veuran representats 116 municipis, que s’expandeixen per 6.600 km2 de tota la Costa Brava. Cal remarcar però que no només parlem de municipis al Baix Empordà. La candidatura però s’haurà d’esperar. Primer s’enviarà un document a la delegació espanyola del Programa de l’Home i la Biosfera, també conegut com a MAB. Aquesta entitat analitzarà la proposta i suggerirà millores. A partir d’aleshores s’enviarà a París i després hi haurà la votació final.

Entre els terrenys més significatius que hi haurà a la candidatura hi ha els Aiguamolls de l’Empordà o els massissos de les Gavarres. Per obtenir la distinció s’han d’assegurar moltes accions mediambientals. Entre elles, la Diputació de Girona s’ha unit amb el Campus Patrimoni Natural i Cultural de la Universitat de Girona i la Fundació Mar per impulsar la recollida de propostes dels ciutadans. D’aquesta manera volen aconseguir la implicació de la gent en la candidatura.

L’objectiu que s’ha destacat amb la candidatura de la Reserva de la Biosfera a la Costa Brava és aconseguir un model de turisme sostenible. La idea és lluitar contra l’estacionalitat del turisme a la zona i afavorir accions d’inclusió social.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -