Sabeu allò que fem tots d’escriure coses al Facebook?

Doncs bé, les últimes setmanes he detectat el que podría ser una norma general: si escrius coses relacionades amb el referéndum de l’1 d’octubre, ho petes. Si parles de qualsevol altra cosa, caus en la indiferència més extrema.

Vaig recomanar un temazo de Tom Zé. Zero likes.

Se’m va acudir comentar que si el Mediterraneo d’en Serrat no deixa de ser un gran disc per més que ell no ens hagi sortit indepe… Eps, la gent ja comença a opinar.

I si entres de ple en el debat identitari, el teu mur es converteix de seguida en el mercat de Calaf.

Vist això, constato que a dos dies del referéndum no té sentit parlar d’una altra cosa. I us diré una mica com veig jo la cosa, per si a algú li fós d’utilitat.Per mi la cosa no va de banderes, la cosa va només de com ens organitzem. On volem que es prenguin les decisions que ens afecten de prop? Si tothom s’ho mirés així, és ben senzill.

No hauria de fer mal a ningú que un col·lectiu de gent es qüestioni si prefereix organitzar-se internament o ser part d’una organització més gran. Com deia un amic: no ens estem plantejant gaire més que un canvi de gestoria.

 

Així doncs, diumenge provarem de votar amb l’esperança que aquest gest ens faci a tots les coses més fàcils. Votem, comptem-nos i potser sabrem d’una vegada cap on volem anar entre tots.