17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Tot a punt per començar el Carnaval 2022 a la Costa Brava Centre

Es mantenen la majoria de les activitats a Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro amb algunes variacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Gairebé un mes més tard, les colles de Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, sortiran pels carrers de la població a celebrar el Carnaval. Aquest cap de setmana ja s’han iniciat les primeres celebracions en aquestes poblacions, per això des de les colles i els ajuntaments es respira un ambient d’allò més festiu.

Tot a punt a Sant Feliu

En Carles Benguerel (també conegut com a Festi), secretari de l’Associació de Colles Ganxones i membre de la colla Uuhquexungu!, destaca que a Sant Feliu de Guíxols ja han pogut fer un tastet del Carnaval amb el sopar de colles celebrat aquest dissabte passat. Afirma que des de les diverses colles del municipi ja tenen ganes de sortir a gaudir d’aquest Carnaval post pandèmia.

A Sant Feliu les perspectives són bones perquè s’esperen a més de 50 carrosses a la desfilada del divendres, una xifra bastant semblant als anys anteriors. En realitat, aquesta edició del Carnaval no és tan diferent a la d’anys anteriors, tot i que aquest any no hi ha Carnestoltes a la població i en el nombrament de les padrines s’ha decidit reconèixer la feina de dos col·lectius bàsics en la gestió de la pandèmia a la població: l’Associació de Festes Ganxones i Protecció Civil.

En Festi explica que no hi ha hagut gaire variabilitat en les activitats del Carnaval dels altres anys. I tot i que l’edició del Carnaval 2021 es fes de manera telemàtica, les colles tenen ganes de recuperar les activitats tradicionals del Carnaval com la rua, l’enterrament de la sardina o la festa a l’envelat.

Platja d’Aro també es vesteix de festa

A Platja d’Aro la major part de les activitats es mantenen, tot i que s’han traslladat les activitats que es feien a l’interior del Palau d’Esports i Congressos a l’exterior. La regidora de Turisme de Platja d’Aro, Jenny Xufré Marcé, explica que, per exemple, el sopar de colles es va transformar en un dinar que es va celebrar aquest dissabte.

La Jenny explica que la població té moltes ganes de celebrar el Carnaval al municipi. Hi ha persones que no poden assistir a tots els actes, ja que treballen durant els dies que se celebra aquest Carnaval tan peculiar. Tot i això, s’espera que a la rua hi hagi més de 3.500 persones desfilant.

Hi ha colles que participaven a la rua que dubtaven sobre si s’havien de dur les mascaretes o no. La Jenny explica que segons el Procicat, no cal dur mascaretes als exteriors, per tant, no aplicaran una norma que no els ve donada des de la Generalitat. Tot i això, des del consistori seguiran les indicacions donades pel Govern.

En definitiva, des de les colles i els diversos consistoris de la Costa Brava Centre s’espera amb moltes ganes aquest Carnaval després de gairebé dos anys sense sortir a desfilar pels carrers de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Platja d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -