18 C
Pals
Dissabte, 21 maig 2022
- Publicitat -

El Festival Castell de Peralada cancel·la la participació del Ballet del Teatre Mariïnski

La companyia de dansa de Sant Petersburg havia d'inaugurar la 36a edició del festival amb una doble sessió durant les nits del 8 i 9 de juliol

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Festival Castell de Peralada ha anunciat en un comunicat que a causa de la situació i el context actual marcat pel conflicte bèl·lic a Europa cancel·la la participació del Ballet del Teatre Mariïnski. Les seves actuacions estaven prevites pel 8 i 9 de juliol de 2022, inaugurant la 36a edició del Festival. Així el Festival se suma al clam majoritari dels teatres i festivals europeus en contra de la guerra.

En aquest sentit des del Festival afirmen que hi ha “la necessitat d’un posicionament clar de les institucions artístiques i dels seus dirigents contra la guerra i en compromís amb la pau”. També volen intentar expressar la seva solidaritat amb totes aquelles persones que pateixin les conseqüències de la guerra, en especial, tots els artistes i teatres que es veuen afectats per aquesta situació.

Tot i això, el Festival Castell de Peralada afirma que “desitja també que una institució centenària i artísticament tan prestigiosa i rellevant com el Teatre Mariïnski de Sant Petersburg pugui tornar aviat als escenaris de tot el món perquè, si és així, significaria el retorn de la pau a Europa”.

El Ballet del Teatre Mariïnski havia de visitar per segon cop el Festival després de participar per primera vegada en l’edició de 2019. A més, la companyia havia d’inaugurar aquesta edició amb un doble programa la nit del 8 de juliol, que incloïa el ballet de Carmen Suite, del coreògraf cubà Alberto Alonso creat per a Maia Plissétskaia i amb música de Rodion Shchedrin, i Le divertissement du roi, de Maxim Petrov i música de Jean-Philippe Rameau.

L’endemà, el dia 9 de juliol, la companyia de Sant Petersburg presentava un triple bill amb les joies Seven Sonatas i Concerto DSCH d’Alexei Ratmansky, juntament amb Flashback, del jove Ilya Jivoy amb la música d’Arvo Pärt. L’organització, en les properes 24-48 hores iniciarà la devolució automàtica de totes les entrades venudes fins la data.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Projecten un segon parc eòlic marí de 500 MW al golf de Roses

La promotora és una filial d'Iberdrola i es troba en tràmit de consulta pública d'avaluacions ambientals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -