15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Lluís Puig: “La zona del Castell té un alt valor cultural, patrimonial i mediambiental”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Lluís Puig: "La zona del Castell té un alt valor cultural, patrimonial i mediambiental"
Loading
/

La setmana passada es va anunciar que les edificacions que hi ha a l’extrem nord de la platja del Castell de Palamós es convertiran en un centre d’interpretació natural, cultural i paisatgístic. La Generalitat així, va cedir aquest conjunt d’edificacions a l’ajuntament del municipi per un terme inicial de vint anys. Per parlar-nos una mica més del projecte va visitar al Supermatí l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

L’alcalde de Palamós afirma que aquest conjunt d’edificis al nord de la platja del Castell, conegut també com les barraques d’en Sert, havien deixat de tenir ús durant els últims anys. Va ser llavors quan el consistori va plantejar al Departament d’Acció Climàtica crear aquest centre d’interpretació.

Aquestes edificacions són barraques senzilles i la intenció és rehabilitar-les perquè puguin acollir espais explicatius i alhora diversos serveis als visitants de la platja del Castell. Lluís Puig admet que encara no hi ha un termini definit per acabar aquestes reformes a les barraques. Es preveu que comencin durant l’any 2024. Tot i això, volen començar a rehabilitar els espais el més aviat possible.

L’alcalde de Palamós explica que la zona del Castell-Cap Roig té un gran valor mediambiental, però també té un gran valor artístic i cultural. Això, es deu a la barraca del pintor Josep Maria Sert, que forma part del conjunt que es vol rehabilitar, o una barraca propera a aquest conjunt que era de Salvador Dalí.

A més, Lluís Puig també destaca el paper que tindrà aquest centre d’interpretació pel Poblat Ibèric de Castell. Aquest és un valor patrimonial que també és important i que enfatitza l’alcalde del municipi. Cal recordar que aquest poblat iber costaner més important de Catalunya.

De moment, la creació d’aquest centre d’interpretació no ha de modificar cap estructura a part dels edificis de la zona nord de la platja del Castell. Tot i això, l’alcalde reconeix que s’han de fer altres projectes a la zona però ja es projecten a llarg termini.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios