9.1 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro demana poder gestionar els ajuts europeus per a la Covid-19

Amb l’acord del govern local del 13 de gener, s’adrecen al govern estatal i a la Generalitat de Catalunya

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En la carta enviada i firmada per Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro, Montserrat Rovira, primera tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro i Pedro Torres i López, tercer tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro, s’hi explica la visió del municipi sobre la situació de l’economia local i es demanen accions coordinades entre administracions. Demanen que aquestes tinguin en compte la visió del territori i hi expressa la necessitat urgent d’activar ajudes per fomentar la competitivitat de les empreses per tal d’evitar el seu tancament.

Recalquen que aquest municipi és capdavanter en el sector turístic i comercial, concretament els sectors de la restauració, el comerç, l’allotjament i l’oci. Des del començament de la crisi sanitària, les empreses no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat, la qual cosa ha afectat les famílies que donen treball a tota la comarca.

A més, la principal font d’ingressos d’aquests negocis prové del flux de visitants de caps de setmana de les demarcacions de Girona i Barcelona, raó per la qual les noves restriccions de confinament local i tancament d’establiments en cap de setmana es viuen amb gran preocupació ja que agreugen la situació. Tot i que entenen que s’han de prendre mesures, opinen que haurien de rebre ajudes urgents amb mirada territorial per tal de pal·liar la situació i garantir la seva competitivitat.

Així que demanen que els Fons Europeus previstos per ajudar les empreses siguin gestionats directament des de les administracions locals per poder adaptar-los a les necessitats, accions i dinàmiques del propi territori i encertar de ple en el seu bon fi. Demanen una acció coordinada entre el govern estatal i l’autonòmic per tal de dissenyar conjuntament un pla de rescat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -