19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Catalunya i el seu curs en sàtira democràtica

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Catalunya i el seu curs en sàtira democràtica
Loading
/

Ahir dia 19 de setembre, l’alcalde de La Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, va rebre la cèdula de citació de part de la fiscalía. D’aquesta manera doncs, s’exemplifica la situació grotesca que estan visquent tots aquells alcaldes i alcaldesses de la comarca que van donar el seu consentiment per a la cessió d’espais públics per a la futura celebració del referendum.

Lluny de ser un esdeveniment aïllat, es coneixen actuacions policials contra la campanya del referendum, com bé aquesta mateixa radio ja va anunciar el dilluns dia 17; es tenen, també,  mostres constants de censura informativa i pressions als mitjans de comunicació, com també de discursos amb to d’amenaça d’ús de la força estatal per a intentar evitar al que el final no és res més que la voluntat d’un poble de fer efectiu l’exercici de la sobrinia del poble català.

Més enllà de quina sigui la posició personal davant la situació en qüestió, i duent a terme una radiografia del moment, ens trobem com tot i l’ús abusiu de les eines de l’estat, la ciutadania,  lluny de retrocedir, s’ha mobilitzat més encara, i ha creat un seguit de respostes enginyoses per a caricaturitzar la repressió de l’estat central.

D’aquesta manera, el poble català, sense necessitat de l’ús de la força física, ha aconeguit desestabilitzar la resposta teoricament legítima del monopoli de la força estatal. En altres paraules, ha aconseguit mitjançant la mobilització ciutadana fer palès la desligitimitat de l’administració dirigida pel Partit Popular, com també demostra un cop més en qui recau la sobirania de l’estat.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios