13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Cau la producció de cereals al Baix Empordà

La davallada de la producció s'atribueix a les condicions climatològiques adverses

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sindicat Unió de Pagesos ha donat a conèixer les últimes dades relatives a la producció de cereals, i és que han detectat un descens d’aquesta. Actualment, la producció es troba per sota de la mitjana.

La campanya ha resultat fluixa per dos motius relacionats amb la climatologia: per una banda, unes temperatures més elevades del normal durant els mesos de novembre i desembre, que és quan creixen les plantes. Aquest fet no va permetre un creixement habitual, i per tant la naixença no fou bona. Més endavant, durant els mesos de febrer i març, semblava que les pluges i temperatures tornaven a la normalitat i que això permetria un bon desenvolupament i recuperació dels sembrats, però finalment l’excés d’aigua no ha ajudat a que es produís la quantitat habitual de blat i ordi. La caiguda al Baix Empordà ha sigut del 2% per l’ordi i un 12% pel blat respecte els tres darrers anys. La collita del 2017 ha estat de 12.385 tones d’ordi i 5.817 tones de blat.

També aquest temps advers va fer que les collites comencessin dues setmanes més tard del previst.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -