El músic bisbalenc i arquitecte Carles Sanjosé (Sanjosex)

Davant dels assassinats i actes terroristes que volen trencar la unió i fraternitat que tanta gent sent i vol sentir per Nadal. A algú li pot semblar frívol, però a mi em sembla que el que hem de fer és celebrar tant com puguem totes les festes, tradicions i màgies hagudes i per haver. No pot ser que la ofuscació absurda d’uns pocs espatlli unes tradicions que no fan mal a ningú.

Evidentment hem de lluitar perquè desastres polítics com el trio de les Açores i la decisió d’envair l’Iraq no es tornin a repetir, i de fet aquí hauríem de reflexionar sobre si cal jutjar els instigadors d’aquell desastre, perquè sense veritat i justícia la pau sempre anirà coixa.

Però deixant de banda les responsabilitats que tingui cadascun de nosaltres en els problemes que hi ha al món, no hem de deixar de celebrar les festes de Nadal si les volem celebrar. No hem de deixar de fer la Marató. Els reis han de seguir portant regals, hem de fer cagar el tió i que el pare Noel baixi d’Escandinàvia per portar tants regals com vulgui. Perquè només nosaltres individualment hem de decidir si celebrem o no les festes, no pas una gent que l’únic que vol i aconsegueix és trencar les vides de tanta gent de forma injusta.

A Síria, a l’Iraq, a Catalunya i al món sencer, qui vulgui ha de celebrar les festes de Nadal, perquè la por i el sentit de culpabilitat no poden envair les nostres vides si actuem des de la veritat i la justícia.

Bon Nadal i feliç 2017!