24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

CiU de la Bisbal desautoritza l’àrea econòmica de l’ajuntament

Xavier Dilmé acusa l'alcalde de faltar a la realitat, a la responsable l'àrea econòmica de no fer be la seva feina, i un cop més exigeix una auditoria externa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot arrenca de la denuncia interposada per l’Ajuntament l’octubre passat a Fiscalia, que va provocar l’obertura de diligències per via penal contra un treballador municipal per la presumpta malversació de més de 51.000 euros de la recaptació de la zona blava. Una acusació que el treballador sempre ha negat i que no va venir acompanyada de cap expedient administratiu, per la qual cosa continua fent la seva feina habitual.

En el transcurs del ple municipal celebrat ahir el regidor Dilmé va preguntar perquè no s’havia fet un estudi tècnic del funcionament de les màquines expenedores de tiquets per saber si funcionaven correctament abans de portar el cas al Jutjat, i qui havia decidit no fer-ho, malgrat l’oferta de l’empresa fabricant a executar-la. També va demanar si s’havia reconsiderat la decisió de no obrir cap expedient informatiu

Xavier Dilmé

 

La regidora d’Hisenda, Carme Vall li va respondre que es va considerar que no calia perquè tenien suficient informació, tot i que va afegir que les màquines tenien ara un problema “que no tenien el mes d’octubre passat”una intervenció que asegons algun membre de l’oposició va generar més dubtes dels que pretenia resoldre.

 

A partir d’aquest punt es va generar una agra discussió entre els regidor Dilmé i Vall-Clarà

 

L’alcalde Lluís Sais va defensar la gestió de l’àrea econòmica

 

Xavier Dilmé va manifestar que l’expedient conté llacunes importants que de cares al procediment penal poden tenir conseqüències negatives per l’ajuntament

 

Quan es van detectar els fets de la zona blava, CiU de la Bisbal conjuntament amb els altres dos grups de l’oposició ja va demanar una auditoria per tal de determinar l’existència de possibles errades en la gestió d’aquest i d’altres temes per part de l’àrea econòmica del tripartit de govern municipal. L’alcalde Sais va declarar llavors als mitjans que l’equip de govern havia encarregat feia mesos una auditoria que incloïa la recaptació de la zona blava.

 

Xavier Dilmé va desmentir rotundament l’afirmació de l’alcalde, afirmant que l’auditoria encarregada només analitza disfuncions entre dades creuades de rebuts de l’Ajuntament de la Bisbal i del Consell Comarcal i va acusar ahir l’alcalde de la ciutat, Lluís Sais, de no ajustar-se a la realitat i “llançar fum” sobre la roda de premsa que havien fet els tres grups de l’oposició de la Bisbal el passat dia 6 de febrer per exigir una auditoria externa a l’àrea econòmica municipal.

 

 

Sembla doncs que la discussió entre el conjunt de l’oposició municipal i l’equip de govern de l’ajuntament de la Bisbal sobre la gestió de l’àrea econòmica puja de to per moments i tot apunta que continuarà fins el final del mandat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona inaugura una nova oficina a Palamós

Amb aquesta ja són sis les oficines que l'entitat té repartides pel territori gironí.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -