9.2 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

“La consciència de la gent és important per conservar el Parc Natural del Montgrí”

Ramon Alturó, director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, explica que l'augment de la circulació motoritzada per la zona de la duna continental pot malmetre l'espai

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
"La consciència de la gent és important per conservar el Parc Natural del Montgrí"
/

Aquests últims anys s’ha detectat un augment de la circulació motoritzada per la zona de la duna continental del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, cosa que malmet l’espai i segons ha explicat a l’entrevista del Supermatí el seu director, Ramon Alturó, no només cal senyalització i vigilància, sinó també consciència.

Alturó ha explicat que l’espai atrau els motoristes – molts, ha dit, grups organitzats estrangers que en fan negoci- perquè hi ha molta varietat de terrenys i espai, però que hi ha una normativa a Catalunya que prohibeix la circulació motoritzada a camp a través. A més, es tracta d’un hàbitat d’interés comunitari, cosa que implica que qualsevol actuació que s’hi fes requeriria un permís europeu. A més, el problema és més extens que la duna, però aquesta és la zona més sensible. De fet, si desapareix la vegetació de la duna “avançaria i tallaria la carretera de l’Estartit a Torroella.”

Alturó ha assegurat que s’han posat multes però que la vigilància, que correspon als agents rurals, no es pot tenir 24 hores al dia i el que cal és conscienciació.

D’altra banda, també ha explicat que un factor de risc per la conservació del parc és el canvi climàtic i les espècies invasores, que es poden controlar però enrradicar. En conclusió, ha dit, s’ha de mirar d’aconseguir que l’activitat sigui compatible amb la conservació del medi natural.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×09

Seguim esmaperduts amb el lideratge del Girona, i estem començant a pujar al carro de la nova rivalitat amb...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -