15.4 C
Pals
Dilluns, 25 octubre 2021
- Publicitat -

Clara Garcia: ” És més important el desconfinament comarcal que l’obertura de les botigues els dissabtes”

Al Supermatí de divendres, vam entrevistar a Clara Garcia, Presidenta de l’Associació de comerciants de Torroella de Montgrí, perquè ens expliqués la situació dels comerços del municipi, els quals poden tornar a obrir en caps de setmana a partir d’avui, després de deu setmanes sense fer-ho.

Clara Garcia destaca que la importància de poder obrir els dissabtes és sobretot per a la gent de fora. Pel que fa a la gent del poble, fins ara s’han pogut organitzar per anar a comprar els divendres. Això sí, des del 15 de març que el confinament comarcal ja no és vigent, esdevé interessant poder obrir els dissabtes ja que la majoria dels que venen de fora són gent de segona residència, principalment de Pals i de Verges. Això obre una perspectiva de millora de l’activitat.

El pitjor confinament, segons ella, ha estat el que va començar al gener perquè no es podien fer activitats extraescolars. Això va significar que els pares anaven a buscar els seus fills a l’escola i els portaven directament a casa. Es va notar molt als carrers que van quedar deserts a les tardes.

Pel que fa a les compres a internet, ens va comentar que aquesta fórmula va créixer darrerament i existeix el risc que algunes persones no tornin a les botigues. Ara, també va recalcar que a molta gent del poble li agrada més comprar a les botigues locals. Per a atraure els clients han realitzat diverses accions. Una va ser la campanya de sensibilització per a conscienciar la gent de la importància del comerç local. Al marge d’això, mantenen una activitat a les xarxes socials i han obert una plataforma de comerç online, principalment per a la gent de fora.

Quant a l’estiu que està a punt d’arribar, la presidenta de l’associació està bastant optimista. Va explicar que Torroella no és poble de platja i per tant no depèn tant del turisme estranger sinó del de segona residència. Si es manté la mobilitat a dintre del país, confia que l’activitat comercial es mantindrà. Ara per ara, però, no tenen previst fer cap acció o fira amb massificació de gent de cara a l’estiu.

Finalment, ens va informar que la majoria dels comerços no han rebut ajudes de l’Ajuntament ni de la Generalitat perquè la majoria són autònoms i a més no han estat tancat del tot. L’única aportació va ser una lleugera reducció de l’impost d’escombraries.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios