6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Col·lectius del Baix Empordà s’uneixen a la Vaga de Lloguer enfront de la COVID-19

Entitats d'arreu de l'Estat han engegat una campanya per demanar, entre d'altres, la suspensió del pagament dels lloguers així com de les hipoteques. La vaga ja compta amb 200 organitzacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Col·lectius del Baix Empordà s'uneixen a la Vaga de Lloguer enfront de la COVID-19
/

La situació generada per la pandèmia del coronavirus ha provocat la falta d’ingressos de moltes famílies que estaven o ara es troben en situació de vulnerabilitat. Un dels efectes d’aquesta mancança és la impossibilitat de fer front al lloguer. Per aquest motiu, s’ha posat en marxa la Vaga de Lloguer que s’iniciarà l’1 d’abril.

Entitats d’arreu de l’Estat han engegat una campanya per demanar, entre d’altres, la suspensió del pagament dels lloguers així com de les hipoteques. Segons el Sindicat de Llogaters de Girona, degut a aquesta situació que afecta gran part de la població, s’ha creat la campanya #PladeChoqueSocial, que segons el Sindicat, servirà per organitzar col·lectivament una resistència contra unes situacions de vida precàries que el COVID-19 ha accentuat. De moment, el sindicat confirma que han rebut al voltant de 200 casos d’impagament de lloguers de tota la província, que suposa més d’un 2% dels casos de tot l’Estat.

Dins d’aquesta campanya s’emmarca la Vaga de Lloguer que compta amb més de 200 organitzacions que exigeixen la suspensió del pagament dels lloguers i hipoteques de l’habitatge habitual, la suspensió del pagament dels subministres bàsics, posar els habitatges buits a disposició de les persones que no en disposen de cap, suspensió dels desnonaments, regulació del preu del lloguer i mantenir-ne la suspensió el temps que sigui necessari per a els més vulnerables i no aplicar repressions a les persones que s’hagin unit a la vaga, entre d’altres.

Al Baix Empordà, la PAH de l’Escala és una de les entitats que s’uneix a la vaga, tal com ha explicat el seu representant Josep Lluís Gómez a aquest mitjà. L’associació indica que s’estan posant en contacte amb les persones afectades del municipi i assessorar-los perquè s’uneixin a la vaga a través de les xarxes socials donat que ara amb el confinament no poden dur a terme manifestacions.

Gómez explicava que a l’Escala, segons els informes de vulnerabilitat de l’Ajuntament, hi ha més de 60 persones en situació de precarietat tot i que creu que anirà en augment. I afegeix, que la mitjana del preu del lloguer lliure a l’Escala està sobre els 600€ al mes, però hi ha moltes persones amb lloguer social que també es veuran afectades.

La PAH de l’Escala planteja que la solució seria que les entitats que tenen tots els lloguers es solidaritzin amb la gent que ara no els pot assumir. Gómez ho explicava així:

També a Sant Feliu de Guíxols, la PAH dóna suport a la vaga i especifiquen que des del principi han apostat per una moratòria dels lloguers de les persones a qui els hi ha canviat la situació econòmica.

Segons indicava la Cambra de la Propietat Urbana de Sant Feliu de Guíxols i Girona a aquesta ràdio, estan a l’espera de si el govern aplica alguna mesura respecte a la resolució del pagament dels lloguers. Mentrestant comenten que han començat a rebre trucades de llogaters que no poden assumir el lloguer i aquests mateixos estan mirant d’arribar a un acord amb els propietaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -