12.7 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Com quedarà el Passeig Marítim de Platja d’Aro?

Platja d’Aro ja ha refet els 500 metres del Passeig Marítim que van quedar més afectats pel Glòria. Tot i això, les obres no han acabat perquè l’Ajuntament va decidir restaurar tot el Passeig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge d’arxiu

Platja d’Aro ja ha refet els 500 metres del Passeig Marítim que van quedar més afectats pel Glòria. Tot i això, les obres no han acabat perquè l’Ajuntament vol restaurar tot el Passeig. Per això volem saber més detalls sobre com seran aquestes obres i com quedarà finalment el Passeig.

Mapa passeig marítim de platja d'aroMontse Rovira, regidora d’Urbanisme i primera Tinent d’alcalde de l’Ajuntament, explica que cal diferenciar dues zones: la primera, la zona del nord entre el Ridaura i Cavall Bernat. És el tram que inclou aquests 500 metres més afectats pel temporal. La segona zona seria la que es troba entre el Ridaura i Port d’Aro i servirà per ampliar el passeig. 

Entre el Ridaura i Cavall Bernat

Comencem parlant de la primera zona. Aquesta és la zona més urbana del Passeig Marítim. És on hi ha totes les terrasses de bars i restaurants. La regidora, Montse Rovira, explica que l’objectiu per aquesta zona és aconseguir que la gent hi pugui passejar amb tranqui·litat.

Per fer-ho, s’han impulsat dues ordenances: una d’ocupació de via pública per ordenar les terrasses dels bars pel que fa a taules, jardineres i altres, i així obtenir certa harmonia. I després, una segona ordenança que s’ha aprovat fa pocs dies que regula l’ús de patinets i bicicletes

Com dèiem, els 500 metres del Passeig més afectats pel Glòria estan inclosos en aquesta zona, i ja s’han refet. S’han eliminat bancs i altres elements accessoris i s’ha pavimentat amb formigó. Per això, la reforma ha rebut crítiques d’alguns veïns i veïnes per ser “trista o grisa”. Preguntada al respecte, Montse Rovira defensa que és una imatge provisional perquè encara falta una altra fase del projecte que contemplarà la instal·lació de mobiliari urbà. Tot i així, diu que hi haurà serveis (papereres, bancs…) però que tampoc volen ser “intervencionistes”. 

La regidora també ha explicat que es faran obres en aquest tram per fer la instal·lació elèctrica. Apunta que segurament es farà passat l’estiu per no perjudicar la temporada turística.

Entre el Ridaura i Port d’Aro

En aquesta segona zona es vol fer una ampliació del Passeig. En aquest cas, l’Ajuntament vol que sigui una zona natural i verdaMontse Rovira explica que hi haurà vegetació i un sistema dunar. 

Aquestes dues parts del Passeig Marítim, la nord i la sud, estaran connectades amb una passera al Ridaura. 

Així doncs les obres van tirant endavant. Tot i això, és un projecte que s’està fent per fases i que tardarà anys a estar acabat. Per això, Rovira assegura que s’hi dedicarà una partida pressupostària cada any. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -