9.4 C
Pals
Dimarts, 18 Febrer 2020

Comença el curs

El més llegit

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

L’Empordà dels Maragall

La mort de la riallera i enèrgica amiga Diana Garrigosa m’ha retornat records empordanesos. Tardes a Rupià, passejades prop la mar, converses de matinada. L’he plorada amb llàgrimes agraïdes pel seu exemple de vitalitat, intuïció i caràcter.

L’Ajuntament de Palamós delimita l’espai on es farà la nova estació d’autobusos

Aquesta estació s'ubicarà entre el carrer Enric Vincke i el Pla de Sant Joan, amb un cost d'uns 2,4 milions d'euros que assumirà la Generalitat

Ràdio Bisbal ja sona des de l’antic Ajuntament restaurat

Una inversió del consistori bisbalenc de prop de 20.000 € permet les emissions provisionals des de les noves instal·lacions

Cinc Minuts Més – 17 febrer 2020: Analitzem ‘Crema la nit’ de l’Alfred García

Hem començat la setmana analitzant la lletra de 'Crema la nit' la cançó que uneix Alfred García amb Txarango.
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc

Comença el curs i tot està envoltat d’aquella sensació de nou. Et compres una nova llibreta i un pack de bolis a l’Auchan, que estan d’oferta si els compres de vint en vint, i és tot tan nou i tan virginal que fins i tot fa una mica de cosa escriure res en aquelles pàgines tan noves, com si es perdés allò tan immaculat, tan blanc, tan pulcre, tan net.

Comença el curs i l’iniciem ja amb deures. Entre molts d’altres, l’assignatura suspesa de l’abril, que no ha passat la repesca del setembre i que s’intentarà aprovar el 10 de novembre, o sigui, l’assignatura de les noves Eleccions al Regne.

Comença el curs i estem pendents d’una altra assignatura; de com queda la sentència del Procés, la qual també s’arrossega de l’altra temporada.

També tenim coses bones. N’hi ha moltes, però una m’agrada especialment:

Comença el curs i la ciutadania ja té força punts positius en l’assignatura de medi ambient, o de consciència ambiental. La ciutadania, les persones, la gent. Cada cop hi ha més voluntat de fer accions de neteja del medi terrestre, natural o marí, que surten sovint de la més estricta voluntat popular, i és bo que així sigui. Ho hem vist en molts municipis del nostre Empordà i ho seguirem veient: és agradable veure que els joves tenen una bona predisposició en temes ambientals. Senten molt seva, molt interioritzada, la problemàtica dels plàstics per exemple, l’acceptació que cal actuar. Estan millor, crec, que la nostra generació. Com que el futur és d’ells, celebrem-ho.

 

Comença el curs i tots plegats ens posarem com a missió fer-ho més bé que l’any anterior. Farem promeses d’aprimar-nos, de tenir un físic com el Brad Pitt o Angelina Jolie, apuntar-nos al gimnàs i no només per pagar quotes. No ens adonarem i ja discutirem si castanyada o Halloween, i en quatre dies caga tió. Comença el curs, i ja cal que encarem bé, amb filosofia, aquest primer trimestre, que apunta maneres, de tant revolucionat com es presenta.

Últimes notícies

El meu carrer no té res

És un carrer encarat a nord.  Un carrer intramurs de Torroella de Montgrí que mira el castell. El pot veure...

Supermatí – 18-02-2020

Ja pots tornar a escoltar el Supermatí d'avui

La confraria de Palamós: “Ens fan por les espècies invasores que podrien fer marxar les d’aquí”

Toni Alabat, patró de la confraria, explica que tanquen amb un balanç positiu i que treballen per preservar el medi natural i marí

Núvols i descens del termòmetre

Jornada amb forces intervals de núvols, vent de Tramuntana i descens de la temperatura.

Sant Feliu licitarà el contracte de neteja per 5,1 milions d’euros anuals

Més reciclatge, contenidors intel·ligents i un període de 5 anys

Més notícies