25.1 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

Comencen les obres per fer el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell

L'espai se situarà a l'edifici de l'antic Museu del Suro i incorporarà les activitats d'entitats culturals dedicades a les arts escèniques

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

El proper dilluns 25 de juny començaran les obres per construir el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament, que espera que aquesta rehabilitació de l’edifici de l’antic Museu del Suro estigui finalitzada abans d’acabar l’any.

El nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell és un compromís de l’anterior equip de govern, del socialista Juli Fernández, amb l’associació ACTUA, que agrupa els usuaris i amics de les aules de teatre i de cinema de la vila. Segons aquell pacte, les obres haurien d’haver finalitzat abans d’aquest estiu de 2018. Finalment, s’endarreriran sis mesos.

Les obres tenen un cost de gairebé 900.000 euros, i les efectuarà la constructora COMSA, després que dues empreses que havien fet una millor oferta decidissin retirar-se del procés d’adjudicació. Segons el regidor d’Obra Pública, Lluís Ros, la recuperació econòmica ha influït en aquest fet:

Ara començaran les tasques de construcció, que han d’estar acabades abans d’acabar 2018 per no perdre unes subvencions.

Les obres inclouen la rehabilitació de l’edifici, restauració d’elements interiors i exteriors, i la divisió de l’espai per fer-hi les sales de l’Espai d’Arts Escèniques.

Es pretén adequar l’edifici de l’antic Museu del Suro de Palafrugell, que ara està en desús, per rebre activitats relacionades amb entitats culturals de l’àmbit de les arts escèniques. A més, s’incorpora un accés a peu pla des del carrer de la Garriga, un ascensor i uns serveis higiènics adaptats. A més, es millora la resistència  al foc de l’estructura, i s’incorporaran noves sortides d’emergència. També es reforçarà el sostre i s’incorporarà un nou sistema de climatització.

Hi haurà una sala d’actes amb escenari de 6×4 metres.

L’edificació actual va ser projectada per l’arquitecte racionalista Emili Blanch, entre 1931 i 1934, i actualment està inclosa al Pla especial de protecció d’intervenció en el patrimoni històric de Palafrugell. Això ha fet necessari que l’actuació prevista s’ajusti als requeriments d’aquesta catalogació. L’Ajuntament vol conservar els elements arquitectònics singulars, que es restauraran i es potenciaran.

El febrer de 2017, ACTUA i l’Aula de Teatre van fer públic un manifest en que anunciaven el cessament de l’activitat de l’aula durant un any. El text reclamava més suport institucional i una política cultural definida de suport al teatre, alhora que lamentava l’estat precari de l’antic museu on actualment emmagatzemen vestuari i atrezzo.

A partir de llavors, l’Ajuntament es va comprometre a fer l’actual rehabilitació. A més, les dues parts van emplaçar-se a treballar conjuntament en un pla d’actuacions pels propers anys per fomentar el teatre a la vila.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies