24.9 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Comencen les obres per fer el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell

L'espai se situarà a l'edifici de l'antic Museu del Suro i incorporarà les activitats d'entitats culturals dedicades a les arts escèniques

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Comencen les obres per fer el nou Espai d'Arts Escèniques de Palafrugell
Loading
/

El proper dilluns 25 de juny començaran les obres per construir el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament, que espera que aquesta rehabilitació de l’edifici de l’antic Museu del Suro estigui finalitzada abans d’acabar l’any.

El nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell és un compromís de l’anterior equip de govern, del socialista Juli Fernández, amb l’associació ACTUA, que agrupa els usuaris i amics de les aules de teatre i de cinema de la vila. Segons aquell pacte, les obres haurien d’haver finalitzat abans d’aquest estiu de 2018. Finalment, s’endarreriran sis mesos.

Les obres tenen un cost de gairebé 900.000 euros, i les efectuarà la constructora COMSA, després que dues empreses que havien fet una millor oferta decidissin retirar-se del procés d’adjudicació. Segons el regidor d’Obra Pública, Lluís Ros, la recuperació econòmica ha influït en aquest fet:

Ara començaran les tasques de construcció, que han d’estar acabades abans d’acabar 2018 per no perdre unes subvencions.

Les obres inclouen la rehabilitació de l’edifici, restauració d’elements interiors i exteriors, i la divisió de l’espai per fer-hi les sales de l’Espai d’Arts Escèniques.

Es pretén adequar l’edifici de l’antic Museu del Suro de Palafrugell, que ara està en desús, per rebre activitats relacionades amb entitats culturals de l’àmbit de les arts escèniques. A més, s’incorpora un accés a peu pla des del carrer de la Garriga, un ascensor i uns serveis higiènics adaptats. A més, es millora la resistència  al foc de l’estructura, i s’incorporaran noves sortides d’emergència. També es reforçarà el sostre i s’incorporarà un nou sistema de climatització.

Hi haurà una sala d’actes amb escenari de 6×4 metres.

L’edificació actual va ser projectada per l’arquitecte racionalista Emili Blanch, entre 1931 i 1934, i actualment està inclosa al Pla especial de protecció d’intervenció en el patrimoni històric de Palafrugell. Això ha fet necessari que l’actuació prevista s’ajusti als requeriments d’aquesta catalogació. L’Ajuntament vol conservar els elements arquitectònics singulars, que es restauraran i es potenciaran.

El febrer de 2017, ACTUA i l’Aula de Teatre van fer públic un manifest en que anunciaven el cessament de l’activitat de l’aula durant un any. El text reclamava més suport institucional i una política cultural definida de suport al teatre, alhora que lamentava l’estat precari de l’antic museu on actualment emmagatzemen vestuari i atrezzo.

A partir de llavors, l’Ajuntament es va comprometre a fer l’actual rehabilitació. A més, les dues parts van emplaçar-se a treballar conjuntament en un pla d’actuacions pels propers anys per fomentar el teatre a la vila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 17 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -