10.4 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Comencen les obres per fer el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell

L'espai se situarà a l'edifici de l'antic Museu del Suro i incorporarà les activitats d'entitats culturals dedicades a les arts escèniques

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El proper dilluns 25 de juny començaran les obres per construir el nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament, que espera que aquesta rehabilitació de l’edifici de l’antic Museu del Suro estigui finalitzada abans d’acabar l’any.

El nou Espai d’Arts Escèniques de Palafrugell és un compromís de l’anterior equip de govern, del socialista Juli Fernández, amb l’associació ACTUA, que agrupa els usuaris i amics de les aules de teatre i de cinema de la vila. Segons aquell pacte, les obres haurien d’haver finalitzat abans d’aquest estiu de 2018. Finalment, s’endarreriran sis mesos.

Les obres tenen un cost de gairebé 900.000 euros, i les efectuarà la constructora COMSA, després que dues empreses que havien fet una millor oferta decidissin retirar-se del procés d’adjudicació. Segons el regidor d’Obra Pública, Lluís Ros, la recuperació econòmica ha influït en aquest fet:

Ara començaran les tasques de construcció, que han d’estar acabades abans d’acabar 2018 per no perdre unes subvencions.

Les obres inclouen la rehabilitació de l’edifici, restauració d’elements interiors i exteriors, i la divisió de l’espai per fer-hi les sales de l’Espai d’Arts Escèniques.

Es pretén adequar l’edifici de l’antic Museu del Suro de Palafrugell, que ara està en desús, per rebre activitats relacionades amb entitats culturals de l’àmbit de les arts escèniques. A més, s’incorpora un accés a peu pla des del carrer de la Garriga, un ascensor i uns serveis higiènics adaptats. A més, es millora la resistència  al foc de l’estructura, i s’incorporaran noves sortides d’emergència. També es reforçarà el sostre i s’incorporarà un nou sistema de climatització.

Hi haurà una sala d’actes amb escenari de 6×4 metres.

L’edificació actual va ser projectada per l’arquitecte racionalista Emili Blanch, entre 1931 i 1934, i actualment està inclosa al Pla especial de protecció d’intervenció en el patrimoni històric de Palafrugell. Això ha fet necessari que l’actuació prevista s’ajusti als requeriments d’aquesta catalogació. L’Ajuntament vol conservar els elements arquitectònics singulars, que es restauraran i es potenciaran.

El febrer de 2017, ACTUA i l’Aula de Teatre van fer públic un manifest en que anunciaven el cessament de l’activitat de l’aula durant un any. El text reclamava més suport institucional i una política cultural definida de suport al teatre, alhora que lamentava l’estat precari de l’antic museu on actualment emmagatzemen vestuari i atrezzo.

A partir de llavors, l’Ajuntament es va comprometre a fer l’actual rehabilitació. A més, les dues parts van emplaçar-se a treballar conjuntament en un pla d’actuacions pels propers anys per fomentar el teatre a la vila.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Life Biorgest inverteix en la millora de la biodiversitat al Baix Empordà i finalitza els treballs demostratius

Les intervencions s’han fet a boscos especialment seleccionats del Parc Natural d’El Montgrí, les Medes i el Baix Ter

Altres notícies