13.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Comprova si tens coronavirus amb el test del Departament de Salut

El Departament ha activat un test on-line per conèixer si es compleixen els criteris d'infecció del coronavirus abans d'haver de trucar al telèfon 061 Salut Respòn

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Salut de Catalunya no deixa de confirmar nous casos de coronavirus COVID-19 a Catalunya. Arran de l’epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies (aquest dilluns es van rebre prop de 18.000 trucades).

Per això, des del Departament de Salut han elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Fes el test aquí: Puc estar afectat per coronavirus SARS-CoV-2?

A banda del test, des Salut, segueixen recomanant mesures preventives d’higiene genèriques per evitar més infeccions del COVID-19 pel territori.

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

 

Vens d’alguna zona afectada pel COVID-19? Tens símptomes i estàs en quarantena? La teva empresa ha activat el teletreball com a mesura de prevenció? A Ràdio Capital de l’Empordà volem conèixer la teva història. Envia’ns un correu a [email protected], un WhatsApp al +34 640 740 287‬ o escriu-nos a les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter o Instagram.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -