14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

Comuns demanen al Parlament la paralització de la variant de la C-31 a Torroella de Montgrí

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Susana Segovia, portaveu de Catalunya En Comú Podem (CatECP) i David Cid, diputat de la mateixa formació, van registrar ahir 20 d’octubre una Proposta de Resolució a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, en què insta al Govern a paralitzar la variant de la C-31 a Torroella de Montgrí.

L’agost passat van sortir a informació pública els estudis informatius i d’impacte ambiental del nou vial projectat, mal anomenat variant segons els Comuns perquè “sobre el paper, més que una variant que pogués donar solució als problemes de mobilitat sembla un pas previ a perllongar la C-32, autopista de la Costa Brava”. També argumenten que la mobilitat a la xarxa de carreteres locals resultaria notablement alterada, augmentant els fluxos de vehicles en algunes vies, com ara la GI-643, que són utilitzades per maquinària agrícola de gran volum, i no estan pensades per a absorbir el volum de trànsit previst; cosa que podria provocar un augment de la sinistralitat a les vies.

Precisament el projecte ha tingut l’oposició al territori d’entitats com SOS Costa Brava o Unió de Pagesos, que consideren que aquesta infraestructura està pensada per encaminar una futura autopista de la Costa Brava i no és una solució real als problemes de mobilitat, concentrats sobretot durant els mesos d’estiu a la zona de l’Empordanet.

El representant dels Comuns a la comissió de Territori insisteix que “la prioritat hauria de ser optimitzar, ampliar, mantenir i restaurar la xarxa viària existent”, fent cas també al pla de mobilitat sostenible de Torroella. “Aconseguiríem millorar l’espai urbà d’aquest municipi i un estalvi econòmic per tots els contribuents”, ha declarat Cid. “A més contribuiríem a un model de desenvolupament i turisme sostenible, que és el que estem impulsant des del territori”, ha afegit el diputat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -