20.6 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Pere Llos: “No volem una autovia al Baix Ter”

Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui al Supermatí hem parlat amb Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter. Les dues propostes que s’han fet són construir un nou pont.

El problema principal està en la gran quantitat de tràfic que es genera, ja que la C-31 passa pel nucli urbà de Torroella. Pere Llos ens comenta que s’entén que es vulgui descongestionar el transit d’aquesta carretera, la C-31, concretament el tram de Pals a Torroella, però que cap de les dues propostes dels vials de la construcció del nou pont és viable, per tant, proposa l’alternativa zero.
Aquesta alternativa no significa no fer cap canvi, sinó entendre també que el problema no es dóna al sud de Torroella, sinó un cop passat aquest pont, per tant el veritable problema no aquest pont.

Realment, per tant el problema principal també s’enfoca en què, una carretera com és la C-31 passa pel nucli del municipi de Torroella, i això s’hauria d’evitar, evidentment. Una sèrie d’estudis afirmen que els vehicles que passen pel centre de Torroella i que per tant, són els que produeixen aquestes mateixes congestions, amb aquests vials, reduirien entre un 10 i un 17% del transit, diu Llos.

Aquest tipus de construcció tant faraònica i pròpia d’una gran ciutat, no encaixaria en aquest paisatge que està format per pobles petits i mitjans, que en un moment determinat s’omplen de trànsit, i per això mateix aquesta quantitat de vehicles s’han de desviar i regular aquest transit, i l’opció viable seria l’alternativa zero.

Als ajuntaments també s’ha demanat una moció perquè es pugui definir més concretament sobre aquest tema, encara que no s’ha presentat tant com a partits polítics, sinó que més aviat com als ajuntaments afectats. Les respostes han estat varies, alguns ajuntaments com Ullà o Gualta s’hi han definit i estan en contra d’aquests nous vials, i aproven la nova proposta, i alguns ajuntaments estan a l’espera de veure que fan la gran majoria, ja que no estan afectats directament en qüestions de territori.

Pere Llos, sosté la seva opinió i afirma que el problema no és ni el pont, ni la gent que passa pel pont, sinó que un cop han passat el pont, a la banda sud, s’entra per la rambla, on hi ha tot el comerç, i una de les opcions també seria afegir-hi més comerç per exemple, per tant de solucions n’hi ha d’altres i no només la de la nova construcció.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ACA invertirà 1,8 MEUR per millorar la depuradora de la Bisbal d’Empordà

Els treballs, que s'han posat a licitació, permetran ampliar la capacitat de tractament de la depuradora de la Bisbal d'Empordà.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -