24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

Pere Llos: “No volem una autovia al Baix Ter”

Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter.

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Avui al Supermatí hem parlat amb Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter. Les dues propostes que s’han fet són construir un nou pont.

El problema principal està en la gran quantitat de tràfic que es genera, ja que la C-31 passa pel nucli urbà de Torroella. Pere Llos ens comenta que s’entén que es vulgui descongestionar el transit d’aquesta carretera, la C-31, concretament el tram de Pals a Torroella, però que cap de les dues propostes dels vials de la construcció del nou pont és viable, per tant, proposa l’alternativa zero.
Aquesta alternativa no significa no fer cap canvi, sinó entendre també que el problema no es dóna al sud de Torroella, sinó un cop passat aquest pont, per tant el veritable problema no aquest pont.

Realment, per tant el problema principal també s’enfoca en què, una carretera com és la C-31 passa pel nucli del municipi de Torroella, i això s’hauria d’evitar, evidentment. Una sèrie d’estudis afirmen que els vehicles que passen pel centre de Torroella i que per tant, són els que produeixen aquestes mateixes congestions, amb aquests vials, reduirien entre un 10 i un 17% del transit, diu Llos.

Aquest tipus de construcció tant faraònica i pròpia d’una gran ciutat, no encaixaria en aquest paisatge que està format per pobles petits i mitjans, que en un moment determinat s’omplen de trànsit, i per això mateix aquesta quantitat de vehicles s’han de desviar i regular aquest transit, i l’opció viable seria l’alternativa zero.

Als ajuntaments també s’ha demanat una moció perquè es pugui definir més concretament sobre aquest tema, encara que no s’ha presentat tant com a partits polítics, sinó que més aviat com als ajuntaments afectats. Les respostes han estat varies, alguns ajuntaments com Ullà o Gualta s’hi han definit i estan en contra d’aquests nous vials, i aproven la nova proposta, i alguns ajuntaments estan a l’espera de veure que fan la gran majoria, ja que no estan afectats directament en qüestions de territori.

Pere Llos, sosté la seva opinió i afirma que el problema no és ni el pont, ni la gent que passa pel pont, sinó que un cop han passat el pont, a la banda sud, s’entra per la rambla, on hi ha tot el comerç, i una de les opcions també seria afegir-hi més comerç per exemple, per tant de solucions n’hi ha d’altres i no només la de la nova construcció.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Altres notícies