Centenars de baix-empordanesos s’han concentrat aquest migdia davant dels ajuntaments en solidaritat a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els líders d’Òmnium i de l’ANC empresonats i investigats per sedició. S’han produït protestes a Palafrugell, l’Estartit, Platja d’Aro, Sant Feliu, Verges, Palamós, Pals, Torroella, Gualta, Begur o Calonge. Molts treballadors s’han aturat per uns minuts per mostrar el rebuig a l’empresonament preventiu.

A la concentració, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer ha assegurat que “no hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees”.

L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, s’ha fet seva la crida internacional per mediar en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

A Begur, l’alcalde Joan Loureiro ha llegit un escrit de les entitats convocants en què “exigeix per justícia” la llibertat de Sànchez i Cuixart: “Jo també sóc Jordi Sànchez, jo també sóc Jordi Cuixart; tots som Jordis”. En un comunicat, l’Ajuntament de la Bisbal “considera inacceptable la persecució judicial de persones per les seves idees polítiques i lloa la tasca exemplar, cívica i pacífica dels dos dirigents independentistes”.

En el mateix sentit, el consistori palamosí ha exigit “l’alliberament dels dos empresonats” i reclama “obrir tots els canals de diàleg”.

Ja ahir a la nit, desenes de baix-empordanesos van unir-se a una cassolada espontània després de conèixer-se l’empresonament. A Sant Feliu, una cinquantena de cotxes van concentrar-se en una caravana per fer sonar els seus clàxons. El ple de l’Ajuntament de Sant Feliu va aturar-se per unir-se a la protesta i el consell comarcal va condemnar la presó cautelar. Avui, la Diputació ha suspès el ple d’aquest migdia en senyal de protesta.