Un record a Schumann i Casals amb una jove violoncel·lista guanyadora d’una beca internacional de la fundació Pau Casals

Pau Casals va encetar a Catalunya una tradició que es manté pletòrica: produir regularment excel·lents solistes de violoncel. La darrera mostra és la joveníssima Mariona Camats, flamant guanyadora de la Beca Internacional que atorga la Fundació Pau Casals.

Mariona Camats aquest Dimecres a dos quarts de nou de la nit, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres presenta un programa amb dos noms propis: Schumann i Casals, dos compositors romàntics amb un llenguatge molt personal, profund i poètic. Un concert d’aquesta jove violoncel·lista que segur que no us deixarà indiferents.

 Fins al 15 d’Octubre es celebra la Setmana Cultural de Navata amb un programa ple d’activitats

 La Setmana Cultura de Navata compleix 32 anys amb un programa d’activitats per a tots els gustos i edats ben farcit de bones propostes.

Una edició amb activitats tradicionals però també moltes novetats. Recomanem les xerrades que es realitzaran al llarg d’aquests dies, la mostra de cuina lliure, multicultural i solidària, el concurs de dibuix, el concurs de fotografia, la cantada d’Havaneres, i sobretot, la cinquena edició de l’Ecofira, una fira amb productes de proximitat i amb la presència de la marca DO

Forallac torna a encetar una nova temporada de la carbonera.

Com ja és tradició des de fa 25 anys el 12 d’octubre s’encendrà La Carbonera de Forallac. Com sempre, per fer-ho abans s’ha de preparar durant els dissabtes abans de l’encesa. Una activitat tradicional que s’ha convertit en una festa per tots aquells que s’hi vulguin apropar. Aquesta edició d’aniversari porta un programa especial.

Un programa ple d’activitats com visites comentades a la carbonera i a la rajoleria, també cada dissabte el procés d’empilar i elaborar  la carbonera, el procés d’embalumar i finalment l’encesa.

A més a més també hi ha la presentació del documental “Caliu Humà” realitzat per Antoni Martí