12 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Consell Comarcal del Baix Empordà aprova la moció de resposta al Tribunal Suprem

Palafrugell i altres pobles també han aprovat una moció en rebuig de la sentència

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar la moció de resposta a la sentència del tribunal suprem, en una sessió extraordinària del ple. Els partits ERC, Junts, Tots per l’Empordà i UPMCAT van votar a favor, excepte el PSC. Com a punts principals, la moció manifestava el rebuig a la sentència, reclama la llibertat inmediata dels presos i preses polítiques i a la vegada, es reafirma en el carácter pacífic i no violent del moviment independentista català. Aquest acord el faran arribar a la presidencia del Parlament de Catalunya, amb qui es comprometen a treballar, a la Presidencia del Congrés dels Diputats, a la Presidencia del Govern de l’Estat, del Parlament Europeu i a l’Associació dels Municipis de la Indepèndencia. A més, també van acordar adherir-se a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant des d’àmbit internacional com nacional, i van expressar la seva voluntat per seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la cituadania de la comarca. 

Palafrugell, entre d’altres pobles, també va fer un ple extraordinari en el que va manifestar el seu decensís per la sentència i va demanar l’amnistia de les persones preses. També van declarar que el judici mai s’hagués hagut de produïr, ressaltant les  circumstàncies excepcionals que estem vivint. 

A banda de mostrar la seva indignació per la sentència, reafirmar-se en el caràcter pacífic i reinvidicar justicia i lluita democràtica i antirepresiva pels drets i llibertats, van llegir un fragment d’un poema d’en Miquel Martí i Pol. 

La moció de Palafrugell es va aprobar per 12 vots a favor i 4 en contra. Juli Fernández, del PSC, va dir que el seu partit votaria per vots particulars perquè no tenien “una directriu clara com a partit municipal respecte el tema”. Malgrat va reconèixer que havia estat un dia trist, va dir que tal i com estava redactada la sentència, no podien estar d’acord amb tots els punts. Dels seus vots, 4 van votar en contra i un a favor.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies