23.7 C
Pals
Dijous, 29 juliol 2021
- Publicitat -

Consell Comarcal del Baix Empordà aprova la moció de resposta al Tribunal Suprem

Palafrugell i altres pobles també han aprovat una moció en rebuig de la sentència

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar la moció de resposta a la sentència del tribunal suprem, en una sessió extraordinària del ple. Els partits ERC, Junts, Tots per l’Empordà i UPMCAT van votar a favor, excepte el PSC. Com a punts principals, la moció manifestava el rebuig a la sentència, reclama la llibertat inmediata dels presos i preses polítiques i a la vegada, es reafirma en el carácter pacífic i no violent del moviment independentista català. Aquest acord el faran arribar a la presidencia del Parlament de Catalunya, amb qui es comprometen a treballar, a la Presidencia del Congrés dels Diputats, a la Presidencia del Govern de l’Estat, del Parlament Europeu i a l’Associació dels Municipis de la Indepèndencia. A més, també van acordar adherir-se a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant des d’àmbit internacional com nacional, i van expressar la seva voluntat per seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la cituadania de la comarca. 

Palafrugell, entre d’altres pobles, també va fer un ple extraordinari en el que va manifestar el seu decensís per la sentència i va demanar l’amnistia de les persones preses. També van declarar que el judici mai s’hagués hagut de produïr, ressaltant les  circumstàncies excepcionals que estem vivint. 

A banda de mostrar la seva indignació per la sentència, reafirmar-se en el caràcter pacífic i reinvidicar justicia i lluita democràtica i antirepresiva pels drets i llibertats, van llegir un fragment d’un poema d’en Miquel Martí i Pol. 

La moció de Palafrugell es va aprobar per 12 vots a favor i 4 en contra. Juli Fernández, del PSC, va dir que el seu partit votaria per vots particulars perquè no tenien “una directriu clara com a partit municipal respecte el tema”. Malgrat va reconèixer que havia estat un dia trist, va dir que tal i com estava redactada la sentència, no podien estar d’acord amb tots els punts. Dels seus vots, 4 van votar en contra i un a favor.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -