5.1 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Consell Comarcal del Baix Empordà aprova la moció de resposta al Tribunal Suprem

Palafrugell i altres pobles també han aprovat una moció en rebuig de la sentència

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar la moció de resposta a la sentència del tribunal suprem, en una sessió extraordinària del ple. Els partits ERC, Junts, Tots per l’Empordà i UPMCAT van votar a favor, excepte el PSC. Com a punts principals, la moció manifestava el rebuig a la sentència, reclama la llibertat inmediata dels presos i preses polítiques i a la vegada, es reafirma en el carácter pacífic i no violent del moviment independentista català. Aquest acord el faran arribar a la presidencia del Parlament de Catalunya, amb qui es comprometen a treballar, a la Presidencia del Congrés dels Diputats, a la Presidencia del Govern de l’Estat, del Parlament Europeu i a l’Associació dels Municipis de la Indepèndencia. A més, també van acordar adherir-se a les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant des d’àmbit internacional com nacional, i van expressar la seva voluntat per seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la cituadania de la comarca. 

Palafrugell, entre d’altres pobles, també va fer un ple extraordinari en el que va manifestar el seu decensís per la sentència i va demanar l’amnistia de les persones preses. També van declarar que el judici mai s’hagués hagut de produïr, ressaltant les  circumstàncies excepcionals que estem vivint. 

A banda de mostrar la seva indignació per la sentència, reafirmar-se en el caràcter pacífic i reinvidicar justicia i lluita democràtica i antirepresiva pels drets i llibertats, van llegir un fragment d’un poema d’en Miquel Martí i Pol. 

La moció de Palafrugell es va aprobar per 12 vots a favor i 4 en contra. Juli Fernández, del PSC, va dir que el seu partit votaria per vots particulars perquè no tenien “una directriu clara com a partit municipal respecte el tema”. Malgrat va reconèixer que havia estat un dia trist, va dir que tal i com estava redactada la sentència, no podien estar d’acord amb tots els punts. Dels seus vots, 4 van votar en contra i un a favor.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jordi Mias: “Hem recuperat dades del 2019, però encara falta recuperar alguns mercats”

Segons Jordi Mias Morell, president de la Costa Brava Verd Hotels, el sector hoteler ha experimentat una gran recuperació en les...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -