20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Construeixen rampes ‘biodiversity friendly’ a Safareigs de les Gavarres

A les Gavarres i a l'Ardenya s'hi poden trobar molts safareigs, basses de rec i dipòsits abandonats. Moltes d'aquestes estructures necessiten intervencions senzilles com les d'aquest tipus.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina ha construït rampes a un antic safareig i a un dipòsit per a facilitar que els animals que entren no s’ofeguin i puguin sortir-ne.

Les rampes han de facilitar, en primer lloc, que els amfibis puguin utilitzar aquests punts d’aigua per a dipositar-hi els ous i permetre el creixement de les larves. Tanmateix, qualsevol altre animal assedegat que s’hi atansi podrà trobar una via de sortida, evitant-se així que aquests safareigs ara abandonats acabin esdevenint una trampa mortal per a molts animals.

A les Gavarres i a l’Ardenya s’hi poden trobar molts safareigs, basses de rec i dipòsits abandonats. Moltes d’aquestes estructures necessiten intervencions senzilles com les d’aquest tipus.

La intenció de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro és aconseguir que, poc a poc, aquests punts d’aigua esdevinguin ‘biodiversity friendly’ ja que la seva importància serà cada cop més gran davant l’escalfament progressiu del clima.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -