8.4 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Construiran el Sa Riera Living al Montgrí per no destruir la façana marítima

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Acord a quatre bandes entre el govern de la Generalitat, els promotors del Sa Riera Living i els ajuntaments de Begur i Torroella de Montgrí per acabar amb la destrucció de la Costa Brava. Un dels projectes urbanístics més polèmics del Baix Empordà, el Sa Riera Living, no es farà a l’emplaçament pensat originalment, sinó que es durà a un altre punt. Concretament, al Massís del Montgrí.

Des del moment en què es va anunciar el projecte de Sa Riera Livng original, ben a prop del mar a Begur, va aixecat fortes crítiques. Tant els ecologistes com la població en general trobaven inacceptable que es construissin 52 habitatges plurifamiliars i 78 aparcaments. Salvem Aiguafreda i SOS Costa Brava havien presentat un contenciós administratiu contra la costrucció. Ara, la denúncia decau perquè el projecte ja no es tirarà endavant.

En canvi, els 52 habitatges es faran al Montgrí. Concretament, a pocs metres del famós castell que corona aquest massís. Segons ha explicat l’enginyer en cap de l’empresa promotora, Bob Handles, “la composició calcària d’aquesta muntanya la fa idònia per construir de forma segura i estable”. I ha afegit: “estem contents del canvi d’ubicació. A Sa Riera, el terreny era molt inestable. És el que té construir tan a prop del Mar”.

La idea del trasllat al Montgrí va néixer per iniciativa del govern de la Generalitat en el marc de la redacció del Pla Director Urbanístic de protecció de la Costa Brava. Tot i que el pla no prohibia construir a Sa Riera, des del departament de Territori i Sostenibilitat se sentien frustrats per no haver pogut impedir aquest monstre urbanístic. Per això, s’han encarregat de posar d’acord els promotors i els ajuntaments afectats. El secretari d’hàbitat urbà, Agustí Serra, celebra que es comenci a revertir la destrucció de la Costa Brava.

Des de l’Ajuntament de Begur estan molt contents amb la decisió. Celebren que s’alleugereixi el pes urbanístic sobre la Costa Brava.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies