1.4 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

Construiran el Sa Riera Living al Montgrí per no destruir la façana marítima

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Acord a quatre bandes entre el govern de la Generalitat, els promotors del Sa Riera Living i els ajuntaments de Begur i Torroella de Montgrí per acabar amb la destrucció de la Costa Brava. Un dels projectes urbanístics més polèmics del Baix Empordà, el Sa Riera Living, no es farà a l’emplaçament pensat originalment, sinó que es durà a un altre punt. Concretament, al Massís del Montgrí.

Des del moment en què es va anunciar el projecte de Sa Riera Livng original, ben a prop del mar a Begur, va aixecat fortes crítiques. Tant els ecologistes com la població en general trobaven inacceptable que es construissin 52 habitatges plurifamiliars i 78 aparcaments. Salvem Aiguafreda i SOS Costa Brava havien presentat un contenciós administratiu contra la costrucció. Ara, la denúncia decau perquè el projecte ja no es tirarà endavant.

En canvi, els 52 habitatges es faran al Montgrí. Concretament, a pocs metres del famós castell que corona aquest massís. Segons ha explicat l’enginyer en cap de l’empresa promotora, Bob Handles, “la composició calcària d’aquesta muntanya la fa idònia per construir de forma segura i estable”. I ha afegit: “estem contents del canvi d’ubicació. A Sa Riera, el terreny era molt inestable. És el que té construir tan a prop del Mar”.

La idea del trasllat al Montgrí va néixer per iniciativa del govern de la Generalitat en el marc de la redacció del Pla Director Urbanístic de protecció de la Costa Brava. Tot i que el pla no prohibia construir a Sa Riera, des del departament de Territori i Sostenibilitat se sentien frustrats per no haver pogut impedir aquest monstre urbanístic. Per això, s’han encarregat de posar d’acord els promotors i els ajuntaments afectats. El secretari d’hàbitat urbà, Agustí Serra, celebra que es comenci a revertir la destrucció de la Costa Brava.

Des de l’Ajuntament de Begur estan molt contents amb la decisió. Celebren que s’alleugereixi el pes urbanístic sobre la Costa Brava.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -